için kaldı

Denizli'de 4.2 büyüklüğünde deprem

Saat 14.37'de Kandilli Rasathanesi'nin verdiği bilgiye göre merkez üssü Denizli'nin Honaz ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak duyurdu. 2 gün önce de Adıyaman 5.1 büyüklüğünde depremle sarsılmıştı.

F5HABER F5HABER
Denizli'de 4.2 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi Saat 14.37'de merkez üssü Denizli'nin Honaz ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.2 olarak duyurdu.

2 GÜN ÖNCE DE ADIYAMAN SALLANDI
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre 24 Nisan 2018 saat 03.34'te Adıyaman Samsat merkezli bir deprem meydana geldi. Yerin 14 kilometre altında meydana geldiği bildirilen depremin büyüklüğü ise 5.4 olarak açıklandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise 03.34'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. AFAD'ın açıkladığı rakamlara göre deprem yerin 7 kilometre altında meydana geldi. Deprem çevre ilçelerde ve Şanlıurfa'da da hissedildi. Depremin ardından bazı vatandaşlar evlerinden sokaklara indi. Amerikan Deprem Araştırma Merkezi (USGS) ise Samsat merkezli depremin derinliğini 4 kilometre olarak açıklarken büyüklüğünü ise 5.2 olarak ölçtü. Depremin ardından bir saatte büyüklükleri 1,4 ile 2,7 arasında değişen 8 artçı sarsıntı yaşandı. Bu arada, depremin etkisiyle ilçe merkezi ve köylerdeki bazı binalarda hasar oluştu. Sarsıntı anında panikleyen bazı vatandaşlara da 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Samsat Kaymakamı Sedat Sezik, Samsat ve köylerinde can kaybının yaşanmadığını, 13 hafif yaralı olduğunu ve can kaybının olmadığını söyledi.

SONRAKİ HABER