için kaldı

Deniz Baykal ameliyat edildi! İşte son durumu

Deniz Baykal, beyninde ödem ve kanama artışı görülmesi üzerine, 1,5 saat süren yeni bir ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal'ın son durumu hakkında açıklama yaptı. İbiş, "Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" dedi.

F5HABER F5HABER
Deniz Baykal ameliyat edildi! İşte son durumu

Ankara Üniversitesi Rektörü İbiş, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili,"Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" dedi.

İbiş, "Beyin çok hassas bir organ risklerle sürprizlerle dolu. Ama şu anda bulunduğumuz durumda her şey hekim arkadaşların kontrolü altında. Tedaviler başarıyla uygulanıyor. Ama bundan sonraki süreçte farklı sürprizlerle karşılaşabilir miyiz onu bilemiyoruz. O yüzden de sık takipler, sürekli muayeneler, kontroller yapılıyor" diye konuştu.

İbiş şunları söyledi: " Deniz Bey'e ziyaret bir süre yasak. Enfeksiyon riski alsın itemiyoruz. Kendisini uyutup ziyaretçi yasağını kesinlikle uyguluyoruz. Deniz Bey çok ciddi bir hastalık geçiriyor. Her şey yolunda giderse akşam 8'den sonraki tomografinin ardından uyandırılma sürecine girilebilir. Dün akşam üzerinden itibaren uyutulmaya başlandı. Kısa süreli bir tedavi süreci olmadığını baştan da söyledik. Hastanede ne kadar kalır? Bunu yoğun bakım süreci tamamlandıktan sonra söylemek daha doğru olacaktır. Bu hastalık ciddi bir hastalık. Tablonun çok hafif bir tablo olmadığını ifade ettik öncesinde. Başka sistemlerle ilgili anormallik çıkma riski olduğunu söyledik daha önce de. Bir akciğer enfeksiyonu da var. Hastadan hastaya değişir tablo. Ama şu an için çok yüksek bir hayati risk olarak yorumlanmamalı."

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nin önünde bekleyen gazetecilere, sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Baykal'a saat 8.30'da yapılan kontrol tomografinin ardından ameliyat kararı alındığını ifade eden Baydar, "Operasyonla beyindeki basıncın giderilmesi kararı verildi. Biliyorsunuz bizim için ilk 72 saat çok önemli. Kanama başlangıçta, dün akşam çekilen tomografide bir miktar gözüktü ama kabul edilebilir ölçüdeydi, bugün sabaha çekildiğinde kanama durmasına rağmen ödem artmıştı" bilgisini verdi. Baydar, beyindeki basıncın düşürülmesi için ameliyat kararı verildiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Ameliyat esnasında yapılan yine anjiyografide beynindeki kanlanmanın tam olduğu ve bütün konulan stenttin ve damarların açık olduğu gözlendi. Beyin dokusunun da canlı olduğu ve bir problem olmadığı gözlendi. Onun üzerine beynin içerisindeki ödem boşaltılarak ameliyata son verildi.


Deniz Baykal ameliyat edildi! İşte son durumu - Resim : 1

Geçmiş olsun ziyareti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hastanede Baykal'ın oğlu Ataç Baykal karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal'ın rahatsızlığı ile gelişmeleri yakından takip etti. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'den telefonla bilgi alan Erdoğan, daha sonra da Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Beştepe'deki MGK toplantısı öncesinde, Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman'ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son durumla ilgili bilgi aldı. Erdoğan akşam saatlerinde ise hastaneye giderek Baykal'ı ziyaret etti.

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN, BAYKAL'I ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "İnşallah iyiye doğru giden bir durum var, şifa ve sağlık diliyorum. Baykal'a nice hizmetler yine nasip olur inşallah. Değerli bir devlet adamı, kıymetli bir insan" dedi. Kahraman, Baykal'ı, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesinde ziyaret etti, durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Ziyareti sonrasında gazetecilere açıklama yapan Kahraman, Deniz Baykal'a şifa dilemek için ziyarete geldiğini belirterek, "İnşallah iyiye doğru giden bir durum var, şifa ve sağlık diliyorum." diye konuştu. İbn-i Sina'nın oldukça yetkin bir hastane olduğunu ifade eden Kahraman, Baykal'ın sağlığına kavuşması için dua ettiklerini kaydetti.

BAŞBAKAN YILDIRIM, CHP LİDERİNİ ARADI

Başbakan Binali Yıldırım da Deniz Baykal'ın sağlık durumu hakkında önce telefonla sonra ise hastaneye giderek bilgi aldı. Yıldırım, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da bulunan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal dün şiddetli öksürük ve boğulma hissi ile uyandı. 05.19'da telefonla ulaştığı danışmanı tarafından özel bir hastaneye kaldırılan Baykal, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'ne sevk edildi. Sol kolu ve bacağında güçsüzlük hisseden Baykal'ın beynine giden ana damarlardan birinde tıkanıklık tespit edildi. Anjiyo ile tıkanıklığa neden olan pıhtıyı açan doktorlar daralma tespit edilen damara stent taktı.

Baykal'ın tıkanıklık nedeni ile beyninde basınç artışı olduğunu bunun sonucunda kusarak uyandığını söyleyen İbiş "Bu durumda ilk 6 saat çok önemli. Uyanması büyük şans. Uyanmasaydı daha büyük hasarla karşılaşabilirdik. Elbetteki bu olaylardan sonra ‘hiçbir risk yoktur' diyemeyiz" dedi. Yoğun bakımda olan Baykal akciğerinde enfeksiyon oluşması riskine karşı tedavi görüyor" açıklamasını yapmıştı.

SONRAKİ HABER