Cumhurbaşkanı'nın köylüleri şaşkın! 'Yol inşaatı' yalanı bozuldu

Rize’nin Güneysu ilçesinde iki yıl önce başlatılan ve ‘yol inşaatı’ denilen çalışmanın aslında mahkemece iptal edilen HES projesi olduğu anlaşılınca vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyette bulundu ve inşaat durduruldu.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı'nın köylüleri şaşkın! 'Yol inşaatı' yalanı bozuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu’da vatandaşlar, 2 sene önce başlayan inşaatı Karayolları’nın yol yapımı sandı. Ancak yapılanın yol değil, 5 sene önce Danıştay’ın iptal ettiği HES projesi olduğu anlaşıldı. 

ŞİKAYET ETTİLER

Hürriyet'te yer alan habere göre Güneysu’da yapılmak istenen hidroelektrik santralının (HES) ikinci kez iptali için 15 Ocak’ta idare mahkemesine başvuran, ardından imza kampanyası başlatan Güneysulular, hukuksuz HES projesini 30 Ocak’ta da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet ettiler. Şikâyet başvurusunda, Güneysu Alicik I ve II HES projesinin yasal izinleri alınmadan inşaatına başlandığı, bu nedenle durdurulması istendi.

CUMHURBAŞKANI’NIN KÖYLÜLERİ ŞAŞKIN

Handüzü Yaylası Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Kalender adına Rize İdare Mahkemesi’nde projenin iptali için dava açan ve Derelerin Kardeşliği Platformu’nun kurucu başkanı da olan avukat Remzi Kazmaz, CİMER’den gelen yanıtı şöyle değerlendirdi:

“Cumhurbaşkanı’nın köyünde derelerimizin kurumasına neden olan, Karayolları’nın yasal olmayan çalışmaları nedeniyle para cezası kestiği bu şirketin çalışmasına hâlâ daha nasıl izin verildiğine köylülerimiz şaşırıyor. DSİ’nin şirkete yaptığı ihtar var. Çünkü dere suyunun debisi önceki yıllara oranla azalmış. Tekrar ölçüm yapılıncaya kadar çalışmalarının durdurulması uyarısına rağmen şirket çalışmaya devam ediyor. Biz yeni bir şikâyet başvurusu yaptık.” 

SONRAKİ HABER