için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na eleştiri: "Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "11 milyon ağaç: Bugün fidan, yarın nefes" programına katıldı. Erdoğan, ''Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır'' dedi. Öte yandan İBB Başkanı İmamoğlu'na da temel atmama töreni eleştirisinde bulunan Erdoğan, "Birileri bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlana ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için temel atmama töreni yapıyor. Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Vatandaş orada koku başlayınca sokaklara döküldü." dedi.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na eleştiri: "Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir"

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşuyor.

Ağaç dikme etkinliğinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan fidanlara can suyu verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na eleştiri: "Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir" - Resim : 1 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 milyon fidan dikimi etkinliğiyle ilgili düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''11.11.2019 tarihinde saat 11.11'de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

''GUINNES REKORLAR KİTABI YETKİLİLERİ TAKİP EDECEK''

Geleceğe nefes seferberliğimiz hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü. Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum'dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir. Bundan sonra her yıl milletimiz takvimler 11 Kasım'ı saatler de 11.11'i gösterdiğinden fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır.

''BUNLARIN DERDİ TÜRKİYE'Yİ ÇIRA GİBİ YAKMAKTI''

Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişlerdi. Biz burada ağaçlandırma yapıyoruz nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Burada ağaçlandırma yapıyoruz. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede? Hiçbiri ortada yok. Dikili ağaçları yok. Bunların derdi ağaç dikmek değil Türkiye'yi çıra gibi yakmaktı. Bodrum'da Marmaris'te ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü biz yaktık dediler onlar yaktılar biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye'yi kuşatmaktı.

''ONLAR SAKALIMIZI TIRAŞ ETTİ, BİZ ONLARIN KOLLARINI KESİYORUZ''

Onlar sakalımızı tıraş ettiler bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter. Ama biz onların kollarını kesiyoruz o yerine gelmez.

''17 YILDA TOPLAM 4,5 MİLYAR FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK''

Tabiatı sadece korumakla kalmayıp geliştirerek bizden sonraki nesillere bırakmanın çabası içerisindeyiz. 17 yılda toplam 4,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bizim çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez.''

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU'NA TEMEL ATMAMA TÖRENİ ELEŞTİRİSİ

Birileri bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlana ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için temel atmama töreni yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar. Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim. Karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Vatandaş orada koku başlayınca sokaklara döküldü.

''ANKARA MELİH BEY İLE BİR DEĞİŞİMİ YAŞADI''

Ankara da böyle değil miydi? Aynı şekilde sıkıntılar diz boyuydu Melih Bey ile birlikte bu adımlar atıldı Ankara bir değişimi dönüşümü yaşadı. Şu andaki başkan havalimanından tutunuz havalimanından şehre bütün alt üst geçitlere varıncaya kadar bütün bunlar o dönemde yapıldı. AK Parti deyince akla hizmet gelir.''

SONRAKİ HABER