için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fethi Sekin mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'lı teröristlerin İzmir Adalet Sarayı'na roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlarla yapmak istediği saldırıyı canı pahasına önleyen şehit polis Fethi Sekin'i sosyal medyada paylaştığı mesajla andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sekin için Allah'tan rahmet diledi...

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fethi Sekin mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından şehit polis memuru Fethi Sekin için anma mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Şehadetinin dördüncü yıl dönümünde, kahraman polisimiz Fethi Sekin’i rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Cesaretleri ve fedakârlıklarıyla, ülkemiz için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

PKK'LILARIN ÜZERİNE KARTAL GİBİ ÇÖKTÜ

PKK'lı teröristler, 5 Ocak 2017'de otomobille İzmir Adliyesinin C kapısına yöneldi. Yıllardır adliye önünde görev yapması dolayısıyla adliyeye ya da emniyet müdürlüğüne ait araçları tek tek bilen Sekin, yaklaşan yabancı aracı tecrübesi ve dikkati sayesinde erken fark etti.

Şüphelendiği aracı durduran ve içindeki silahlı kişileri fark eden Sekin, hemen silahını çekerek müdahalede bulundu. Kahraman polis, araçtan inen silahlı teröristleri bir süre kovaladı. Kaçan teröristler o sırada yanlarında getirdiği bombayı patlattı. Sekin, peşine düştüğü teröristlerden birini kovalamaca sonucu etkisiz hale getirdi. Diğerinin peşine düşen ve mermisi bitene kadar çatışan Sekin, bir aracın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

OLASI KATLİAMI ÖNLEDİ

Teröristlerin C kapısına yaklaşarak saldırıyı planladıkları gibi yapmalarını engelleyen Sekin, yanlarında 2 kalaşnikof, RPG-7 roketatar ve 8 mühimmatı, el bombaları bulunan teröristleri püskürterek olası faciayı önledi.

Kahramanlığıyla canı pahasına çok sayıda insanın yaşamını kurtaran evli ve 3 çocuk babası Fethi Sekin, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Hain saldırıda Sekin ile adliye personeli Musa Can da hayatını kaybetti, 3 avukat, 2 polis memuru, 2 adliye memuru ve 2 sivil olmak üzere 9 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist ise olay yerinde öldürüldü.

SONRAKİ HABER