Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. İki lider görüşmede güvenli bölge oluşturulması fikrini ele aldı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdit mesajlarının ardından Ankara-Washington hattında kritik bir görüşme gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede iki lider, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmeleri ele aldı.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararından memnuniyet duyduklarını belirten Erdoğan, bu çerçevede Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

İki lider, bölgede otorite boşluğu meydana gelmemesi için Münbiç yol haritasının tamamlanmasını ve çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini altını çizdi.

Kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değindi.

Erdoğan ile Trump, Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde ülkenin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluşturulması fikrini de ele aldı.

Türkiye'nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin amacının ulusal güvenliğe tehdit oluşturan terör örgütleri DAEŞ, PKK ve PKK'nın Suriye uzantıları ile mücadele etmek olduğunu vurguladı.

İki lider görüşmede ikili ekonomik ilişkilerin ileri seviyelere yükseltilmesi konusunda da mutabakata vardı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede, ABD'nin Suriye'den geri çekilmesi de dahil ikili ilişkilerin ele alındığını bildirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Başkan Trump, Suriye'nin kuzeydoğusuna dair Türkiye'nin güvenlik endişelerinin ele alınmasında birlikte çalışma arzusunu dile getirdi."

SONRAKİ HABER