Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı yaptırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin ardından Ankara Şehir Hastanesi'nde Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen CoronaVac aşısı aşısı yaptırdı.

F5HABER F5HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı yaptırdı

AK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikCumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti MYK toplantısı sonrasında aşı olacağını açıkladı.

Aşı olmak üzere Ankara Şehir Hastanesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aşı olduğu açıklandı.

Aşı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"BAKANIMIZ 'İLK AŞIYI BEN YAPTIRACAĞIM' DEDİ"

"Öncelikle Ankara Şehir Hastanemiz olarak hakikaten bütün personeliyle, başhekimiyle, doktorlarıyla, hemşireleriyle burada çok büyük bir mücadeleyi bu koronavirüs süresi içerisinde sürdürdüler. Aşılarımız gelir gelmez Bakanımız 'İlk aşıyı ben yaptıracağım' dedi ve ilk aşıyı yaptırdı. Ben de aynı şekilde aşıyı yaptıracağım demiştim, bu akşam Merkez Karar'daki milletvekili arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarım burada aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz. Türkiye genelinde 300 bini aşmış vaziyette değil mi?

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE ÇAĞRI

Benim şöyle bir istirhamım var, başta tüm siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum. Bilim Kurulu'nun belirlediği bir süreç ar, bu sürece göre bunlar da içerisinde. İlk etapta malum gelen aşı miktarı belli. Şimdi yaklaşık 25-30 milyon doz aşı daha gelecek. Böylece süratle bunu sürdürelim istiyoruz. Nerelerde, bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi bakanlığımız belirlemiş vaziyette. Ben öncelikle bu süreçte ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, hastane yataklarında hasta olarak yatanlara Rabbimden şifa diliyorum, yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Bütün sağlık çalışanlarına bu süreçte ortaya koydukları performans sebebiyle şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde ortaya konan bu gayretin karşılığı ne bizler nezdinde, ne de Rabbimin nezdinde karşılıksız kalmayacaktır.

"BEN DE AŞI OLDUM"

Erdoğan'dan aşı sonrası ilk açıklama Telegram hesabından geldi. Erdoğan, paylaştığı mesajında, "Ben de aşı oldum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı yaptırdı - Resim : 1BAKAN KOCA VE BİLİM KURULU ÜYELERİ DÜN AŞI OLMUŞTU

Dün, ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmuş, ardından Bilim Kurulu üyeleri ve bazı doktorlar aşı yaptırmıştı. Bugün de Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı olacak.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BUGÜN ÖRNEK OLMAK İÇİN AŞI YAPTIRACAK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımız, Bilim Kurulu üyeleri ve Sağlık Bakanımızın önerileri doğrultusunda bugün örnek olmak için aşı yaptıracaktır" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞILAMA BUGÜN BAŞLADI

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun analizleri tamamlanan Çin'in CoronaVac aşısına "Acil Kullanım Onayı" vermesinin ardından bugün sağlık çalışanlarına aşılama yapılmaya başlandı.

250 BİNE YAKIN SAĞLIK ÇALIŞANI AŞILANDI

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından 1. doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısının yüz bini geçtiğini duyurmuştu. Bakanlığın 'Covid-19 Bilgilendirme Platformu' sitesindeki güncel verilere göre aşı olan sağlık çalışanı sayısı 242 bini geçti.

SONRAKİ HABER