Çin'den alınan koronavirüs ilaçları 40 şehre dağıtıldı!

Çin'den alınan ve Ankara'ya ulaşan koronavirüs ilaçları 8 saat içinde 40 ile dağıtıldı. İlaçlar, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastalar için kullanılacak.

F5HABER F5HABER
Çin'den alınan koronavirüs ilaçları 40 şehre dağıtıldı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den Covid-19 için alınan ilaçlara yönelik yazılı açıklama yaptı.

Yoğun bakımlarda kullanılmaya başlanan ilacın etkinliğinin gelecek günlerde netleşeceğini vurgulayan Koca, "Ankara'ya ulaşan ilaçlar, gece saatlerinde ambulans uçaklarla 40 şehre dağıtıldı. İlaçların dağıtımı 8 saat sürdü. Yeni ilaçlar, yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören Kovid-19 hastaları için kullanılacak" ifadelerini kullandı. 

Bakan Koca, dünkü basın toplantısında Covid-19 için Çin'den, yoğun bakımda tedavi süresini kısaltan ilacın alındığını belirtmişti.

"AŞI" AÇIKLAMASI

Bu arada Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı Aşı Enstitüsü'nün yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştirilmesi için harekete geçtiğini bildirdi.

Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakanlığımızın Aşı Enstitüsü, bilim dünyamızın Kovid-19'a karşı aşı geliştirmesi için harekete geçti. Umut verici her bilimsel çabayı destekleyeceğiz. Maliye Bakanlığımız fon oluşturmaya hazır" ifadesini kullandı.

Çin'den alınan koronavirüs ilaçları 40 şehre dağıtıldı! - Resim : 1

SONRAKİ HABER