CHP'nin Meclis Başkanı adayı Ankara Milletvekili Haluk Koç

CHP’nin Meclis Başkanı adayı belli oldu. Gelen son dakika bilgisine göre CHP'nin Meclis Başkanı adayının, Ankara Milletvekili Haluk Koç olduğu bildirildi.

F5HABER F5HABER
CHP'nin Meclis Başkanı adayı Ankara Milletvekili Haluk Koç

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçimi için adaylık süreci yarın itibarıyla başlıyor.

CHP’nin adayı Ankara Milletvekili Haluk Koç oldu. Anayasa ve iç tüzük gereği yapılacak ikinci dönem Meclis Başkanlığı seçiminde aday olmak isteyenler için süre yarın başlayacak. Adaylık başvuruları beş gün sürecek.

7 Temmuz itibarıyla da seçim turları başlayacak. Mevcut Başkan Mustafa Şentop, yeni dönem için adaylığı kesinleşen ilk isimdi.

Şentop'un adaylığına AK Parti'nin yanı sıra MHP de destek verecek.  İYİ Parti'den de seçimler için aday çıkması bekleniyor. Başkanlık için adaylardan birinin ilk iki turda nitelikli çoğunluk yani 400, üçüncü turda ise salt çoğunluğun karşılığı olan 301 oy alması gerekiyor.

Haluk Koç kimdir?

A. Haluk Koç, 3 Ekim 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Salih Zeki, annesinin adı Nezahat'tır. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; Galatasaray Lisesi'nden 1973 yılında mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı. 1990'da Doçent, 1996'da Profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü. Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı. Yurtiçi ve yurtdışında, 200'ün üzerinde makalesi yayınlandı.

CHP'nin Meclis Başkanı adayı Ankara Milletvekili Haluk Koç - Resim : 1

Siyaset kariyeri

2000-2002 yıllarında CHP Parti Meclisi ve MYK üyelikleri ile Kasım 2002'ye kadar CHP Sağlık Komisyonu Koordinatörlüğü yaptı. 22. , 23. ve 24. Dönem Samsun Milletvekili, 25. ve 26. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 22'nci Dönemde TBMM AB Uyum Komisyonu ve TBMM Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi, 2002 – 2007 yılları arasında CHP Grup Başkanvekili görevlerinde bulundu. 23. 24.25.26.'ıncı Dönemde TBMM Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi; Temmuz 2012 – Ocak 2016 yılları arasında Parti Sözcülüğü görevini üstlenen KOÇ, halen CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmaktadır. Fransızca ve İngilizce bilen Koç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin Meclis Başkan adayı belli olmuştu. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u bu göreve yeniden aday göstereceklerini açıklamıştı. 
SONRAKİ HABER