için kaldı

CHP'li ismin başkanlığı düştü

Belediye personelinin 20 aylık maaşını ödemeyen ve hakkını isteyenlere hakaret eden CHP’li Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın başkanlığı, "İhaleye Fesat Karıştırma" nedeniyle düştü. Önümüzdeki günlerde Erdek Belediye Meclisi toplanacak ve en yüksek oyu alan meclis üyesi, bir sonraki seçim dönemine kadar vekaleten başkanlık görevini yürütecek.

F5HABER F5HABER
CHP'li ismin başkanlığı düştü

Erdek Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Sarı, yargılandığı "İhaleye Fesat Karıştırma" dosyasında Yargıtay kararını verdi. İhaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 1 yıl 15 gün hapis cezası verilen CHP’li Sarı’nın cezası Yargıtay 5.Ceza Dairesi’nin 2020-11110 kararıyla onaylandı.

AK PARTİ: 1 GÜN BİLE CEZA ALIRSA BAŞKANLIĞI DÜŞER

Yeni Şafak'ın haberine göre: CHP’li Sarı’nın aldığı ceza sonrası başkanlığının düştüğünü ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, "2972 sayılı mahalli idare seçimlerini düzenleyen kanunun 9. maddesine göre resmi ihale ve alım satışlara fesat karıştıran belediye başkanları bu suçlardan 1 gün bile ceza almaları halinde belediye başkanlıkları düşürülüyor" dedi.

AK PARTİ: MAZBATASI İPTAL EDİLECEK VE YENİ BAŞKAN İÇİN MECLİSTE OYLAMA YAPILACAK

Yüksek Seçim Kurulu’nun, Yargıtay 5.Ceza Dairesi’nin onama kararının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın mazbatasının iptal edileceğini ifade eden Şahin, "Önümüzdeki günlerde Erdek Belediye Meclisi toplanacak. Yapılan oylamada en yüksek oyu alan meclis üyesi, bir sonraki seçim dönemine kadar Erdek Belediyesi’nde vekaleten başkanlık görevini yürütecek" şeklinde konuştu.

SİCİLİ KABARIK

CHP’li Sarı, görev süresi boyunca çok sayıda skandala imza attı. 15 Temmuz’da "TRT’de işlem tamam" mesajını paylaştı. 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmalarında Fatih Suresi ile dalga geçti.

SONRAKİ HABER