için kaldı

'Cezaevinde isyan çıktı' iddiasına Batman Başsavcılığı'ndan açıklama: Olay kontrol altına alındı

Batman M Tipi Cezaevi'nde adli tutukluların olduğu bölümde bir koğuşun tutuklar tarafından ateşe verildiği iddiasına Batman Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi.

F5HABER F5HABER
'Cezaevinde isyan çıktı' iddiasına Batman Başsavcılığı'ndan açıklama: Olay kontrol altına alındı

Batman M Tipi Cezaevinde bugün akşam saatlerinde yangın çıktığı ve dumanlar yükseldiğine dair görüntüler paylaşıldı.

HDP Siirt Mİlletvekili Sıdık Taş, cezaevinde isyan çıktığını iddia etti. Taş, "Batman M. Tipi Cezaevinde isyan var. Mahkumlar yangın çıkardı. Ailelerin cezaevi önünde endişeli bekleyişleri sırasında çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önünde konuşlanmış durumda.  Bunun tek sorumlusu mevcut iktidardır" dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde olayı duyan birçok kişinin cezaevi önünde toplandığı görülürken, ambulansların da geldiği görüldü.

Başsavcılıktan açıklama

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki olayın kontrol altına alındığını, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda akşam saatlerinde bazı adli suçluların karıştığı münferit bir olayın meydana geldiği bildirildi.

"Olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır" ifadesine yer verilen açıklamada, ceza infaz kurumunun normal işleyişine döndüğü belirtildi.

Öte yandan durumu öğrenen bazı tutuklu ve hükümlü yakınlarının olayla ilgili bilgi almak için M Tipi Ceza İnfaz Kurumu önüne geldiği görüldü.

 

SONRAKİ HABER