için kaldı

Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı!

Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı! Ordu'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i evinin önünde bıçaklayarak öldüren ve iki polis memurunu yaralayan katil zanlısı Özgür Arduç hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

F5HABER F5HABER
Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı!

Ceren Özdemir davasında karar çıktı.

Ordu'da, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i evinin önünde bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür Arduç, 'indirimsiz' müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Kararın ardından açıklamada bulunan Özdemir ailesinin avukatı Ordu BARO Başkanı Haluk Murat Poyraz sanığın canavarca hisle kasten öldürme suçundan cezalandırıldığını belirterek ''Türkiye Cumhuriyet'inde görülmüş en ağır cezayı aldı. Bu anlamda adalet tecelli etmiştir'' ifadelerini kullandı.

HASTANEDE TEDAVİ OLMA İSTEĞİNE RET

22 Aralık günü görülen ilk duruşmada, Özgür Arduç, akıl sağlığının yerinde olmadığını ifade ederek hastanede tedavi olmayı talep etmişti.

Mahkemede heyeti ise Van Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vermişti. Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç, akıl sağlığı tespiti için Elazığ'a sevk edildi.

Yapılan muayenede Arduç'un akıl sağlığının yerinde olduğu belirlendi. Sanığın ısrarlı bir şekilde hastanede tedavi olma isteği de mahkemede oy birliği ile reddedildi. 

Ceren Özdemir'in avukatı, zanlıya cezaevinden firar ettikten sonra berbere gidip otelde kaldığını belirterek parayı nereden bulduğunu sordu. Sanık Özgür Arduç ise bu soruya yanıtsız kaldı.

Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı! - Resim : 1

10 ŞUBAT'TA TEKRAR HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüreren Özgür Arduç ikinci kez hakim karşısına çıktı. Sanık için "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Hakkında hazırlanan ikinci iddianame için, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçundan, Arduç 10 Şubat'ta tekrar hakim karşısına çıkacak. 

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Arduç için iki ayrı iddianame hazırladı. Arduç hakkında, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasi istendi. Ayrıca sanığa verilecek cezada indirim uygulanmaması talep edildi.

Ceren Özdemir'in katil zanlısı "Canavarca hisle kasten öldürme" ve "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı! - Resim : 2

AKLİ DENGESİNİN OLMADIĞI İDDİASI

Tutuklu sanık Arduç 23 Aralık'ta ilk kez hakim karşısına çıktı. Akli dengesinin yerinde olmadığı söyledi. Ancak kontrollerde akıl sağlığının yerinde olduğu tespit edildi.

Davanın ikinci duruşmasına Özgür Arduç Van'daki cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi aracılığıyla katılacak. Özdemir ailesinin avukatlığını Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz yapacak.

BARO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, balerin Ceren Özdemir'i bıçaklayarak, öldüren Özgür Arduç'un yargılandığı ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın ardından açıklama yaptı. Sanığın en ağır cezayı aldığını belirten Poyraz, "Bugün Ceren Özdemir kızımızın davasının ikinci duruşması vardı. Önceki duruşmada sanık tarafından akıl sağlığının yerinde olmadığına dair itirazda bulunulmuştu ve kamuoyuna yansıdığı kadarıyla akıl sağlığının yerinde olduğuna dair Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin raporu dosyaya girmişti. Bugün duruşmada sanık, rapora itiraz etti. Yeniden rapor aldırılmasını talep etti. Hem biz hem cumhuriyet savcısı, yeniden rapor alınma talebinin reddinin gerektiğine ilişkin talepte bulunduk mahkemeye. Mahkeme de akıl sağlığını yerinde görerek, talebini reddetti ve yargılamaya devam etti" dedi. 

Mahkeme kararıyla ilgili açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Poyraz, şunları söyledi: 

"Yapılan yargılama sonucunda iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Bildiğiniz üzere iddia makamı iddianamesinde; sanığın Türk Ceza Kanunu'nun 82/1B maddesi uyarınca 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmiş ve cezasının da TCK 62'nci maddesi uyarınca indirim yapılmamasını talep etmişti. Yargılama bugün itibarıyla sonuçlandırılmış oldu. Mahkeme hükmü açıkladı ve verdiği hükümde Türk Ceza Kanunu'nun 82/1B maddesi uyarınca 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan dolayı sanığın ağırlaştırılmış hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Yine sanığın sabıkalı geçmişi nedeniyle pişman olmaması ve geçmişi dikkate alınarak cezasına 62'nci maddesi uyarınca indirim yapılmaması kararı verildi. İnfazı aşamasında da birtakım farklı hükümler söz konusu. Mükerrer dediğimiz suçu birden fazla işleyen kişilere ilişkin özel infaz rejimiyle cezasının infaz edilmesine karar verildi."

Ceren Özdemir cinayeti davasında karar çıktı! - Resim : 3

BABA ÖZDEMİR: ADALET YERİNİ BULDU AMA ACIMIZ DİNMEYECEK

Duruşma sonrası Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, adaletin tecelli ettiğini belirterek, "Adalet yerini buldu ama acımız dinmeyecek. Acımız yine devam edecek içimizde" dedi. 

ANNE ÖZDEMİR: KARARDAN MEMNUNUZ

Anne Güfer Özdemir de "Karardan memnunuz. Ayrıca bize destek olan avukatımız başta olmak üzere bütün baro avukatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm halka teşekkür ediyorum. Hep yanımızda oldular. Böyle de olması gerekir, diye düşünüyorum" diye konuştu. 

POLİSLERİ BIÇAKLAMASIYLA İLGİLİ DURUŞMA, 10 ŞUBAT'TA

Öte yandan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Özgür Arduç'un 2 polis memurunun bıçaklanmasıyla ilgili 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılandığı duruşma, 10 Şubat'ta görülecek. Arduç, bu duruşmaya da tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılacak.

SONRAKİ HABER