Canlı yayında tartıştılar: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Baroların eylem yaptığı yere gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, barolar tarafından "Savunma susmadı, susmayacak", sloganları ile protesto etti. Feyzioglu da barolara, "Baroları terörize ederek bu noktaya getiren sizsiniz" dedi. Feyzioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme sonucu çözüm bulunduğunu öne sürdü. Feyzioğlu daha sonra katıldığı programda "İstifa edecek misiniz" sorusuna "İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok" diye yanıt verdi.

F5HABER F5HABER
Canlı yayında tartıştılar: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kendisine yönetilen eleştirilere yanıt veren Feyzioğlu, Özdemir'in, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim" yanıtını verdi.

Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına konuk olan Feyzioğlu, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine, “İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim.” dedi.

Feyzioğlu, “Neden detsek vermek yerine Anıtkabir’e gittiniz?” sorusuna, “Biz o yürüyüşe katılmak istemedik. O da bizim hakkımız. Her dünya görüşünden insanın gittiği bir yer Anıtkabir. Benim önerdiğim programı bazı baro başkanları tasvip etmedi” diye yanıt verdi. Feyzioğlu şöyle konuştu:

“Hepsi başımın üstüne, onlara tek söz söylenemez. Çünkü çok zor şartlarda sabahı ettiler ve temel hakları ihlal edildi. Silahsız saldırısız yürüyüş hakkı temel haktır. Ben 48 saattir ayaktayım, hiç uyumadım. Dün gece Barolar Birliği’nde sabah 5’e kadar telefon görüşmeleri yapıyordum.

Meclis başkanına hem şahsen gittim hem de en az dört kez aramışımdır. Saat 4.5-5. Çözüldü deniyor çözülmüyor. Soğuk yağmur yağıyor. Battaniye göndermek istiyorsunuz, içeri sokmakta sorun yaşıyorsunuz. Soktuk bir şekilde. Bir taraftan İbrahim Kalın’a mesaj atıyorum. Kiev’deymiş. Sayın Süleyman Soylu, sabah 9.30 gibi çözüyoruz. Bana birazcık vakit. Kaymakamların bir yemin töreni var. biter bitmez nasıl çözüleceğine dair sizi arayacağım’ dedi.

‘UZAKTAN SELAMLAŞACAKTIK’

Diliyorum iş çözülür. Yürüyorlarmış şimdi. Oradan Anıtkabir’e gideceklermiş. Bütün bunlar eğer o otobüslerin önü kesilmeseydi o kadar kardeşçe olacaktı ki. Herkes kendi tercih ettiği yolu izlemiş olacaktı. Yürümek istemeyenler de Anıtkabir’e gelecekti. Anlaşmayacaktık belki bazı baro başkanlarıyla ama uzaktan selamlaşacaktık. Anıtkabir’de buluşacak, bir ortak paydamız olacaktı. Ne kazandık buradan Türkiye olarak ben bunu soruyorum.”

SONRAKİ HABER