Buğra Kavuncu'dan Özdağ'a çok sert sözler!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etti. Programın ilerleyen dakikalarında yayına bağlanan Kavuncu, hakkındaki iddialara çok sert sözlerle yanıt verdi. Kavuncu, "Alçaklığın adı siyasette meşrulaşmış!" dedi.

F5HABER F5HABER
Buğra Kavuncu'dan Özdağ'a çok sert sözler!

CNN Türk'te Ahmet Hakan'a açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti.

KAVUNCU İDDİALARA YANIT VERDİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Özdağ'ın kendisi hakkındaki iddialara yanıt verdi. Kavuncu, "Ben programı maalesef büyük bir üzüntü ve öfkeyle takip ettim. Yarın cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Allah başkasına itiraf atmaktan bizi saklasın. Bahsedilen dernek Kazakistan Türk İş Adamları Derneği. Bu dernek o dönem Kazakistan'da Türk iş adamlarının mensubu olduğu tek dernekti. 180'e yakın firma bu derneğin üyesiydi. Ben 2010 yılına kadar bu dernekte yönetim kurulu üyesi olarak çalıştım ve 2010 tarihi itibariyle fiili iş hayatım sona erdi. Bunlar çok üzüntü verici, kendi siyasi menfaatleri için parti içinde bu tür iftiralarla kendine yol açmakta utanç verici. Ben hem bu dünyada hem de öteki dünyada bu alçaklığı yapan herkesle sonuna kadar hesaplaşacağım." ifadelerini kullandı. Gazeteci Celal Eren Çelik'le ilgili açıklama yapan Kavuncu, "Celal Eren Çelik, 130 tweetlik bir şey yayınladı. Yayınladığı an biz mahkemeye verdik. Bu kişi aynı tweetleri tekrar gündeme getirince tekrar dava açtık. Dava açıldıktan sonra iddianame kabul edildi. İddianame kabul edildikten sonra bizim avukatlara karşı taraftan uzlaşma talebinde bulunuldu. Biz de ancak özür dilerse ve yazdıklarından dolayı af dilerse uzlaşacağımızı söyledik. Bize uzlaşmayla ilgili bir adım atacak mısınız dediklerinde geri adım atacaklarsa uzlaşırız dedik." dedi.

GAZETECİ ÇELİK UZLAŞMA İDDİALARINI YALANLADI

Özdağ'ın konuşmalarında referans gösterdiği Gazeteci Celal Eren Çelik de Tarafsız Bölge programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun kendisi hakkındaki sözlere yanıt verdi. Çelik, "Benim yazmış olduğum bilgiselle ilgili yanlış ifadelerde bulundu. Ben bu bilgiseli 22 Ağustos 2018 tarihinde kaleme aldım. 'Özbekistan'dan gelen prens Buğra Kavuncu' ismiyle. Buğra Bey diyor ki bu bilgisel yazıldığı an biz hukuki süreci başlattık. Burada Buğra Bey gerçekleri saptırmakta. Söz konusu davayla ilgili ben 6 Mart 2020'de ifadeye gittim. Uzlaşma konusunda Buğra Bey ben bir talepte bulunmuşum gibi aktardı, kesinlikle öyle değil. Kongreyi kazandıktan sonra bana telefon geldi ve Buğra Kavuncu tarafının özür dilemem şartıyla davayı kapatmak istediğini söylediler. Benden bir özür metni yayınlamamı istediler ben de böyle bir uzlaşmaya varmayacağımı ifade ettim. " ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER