için kaldı

Borç yapılandırması bozulanlara yeni hak

Ekonomik alanda çeşitli düzenlemeler öngören torba teklif kabul edildi. Borç yapılandırması bozulanlara gecikme faizini ödeme şartıyla yeni hak verildi. Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulması, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi gibi düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

F5HABER F5HABER
Borç yapılandırması bozulanlara yeni hak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba teklife, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde belirtilen süre içerisinde tutarları ödemeyen mükelleflerin, bu ödemeleri 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar yapmaları şartıyla yeniden yapılandırmadan yararlandırılmaya devam etmeleri hükmü eklendi.

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi gibi düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin (FİKKO) yeniden kurulmasına ilişkin maddenin problemli olduğunu belirterek, bununla Cumhurbaşkanı'na 'Finansal olağanüstü hal yetkisi' verileceğini söylemişti.

Anayasa'da, Cumhurbaşkanı'nın OHAL ilan etme hallerinin neler olduğunun, bu yetkisini ne zaman ve nasıl kullanacağının çok açık bir şekilde yazıldığını ifade eden Bekaroğlu, "Cumhurbaşkanının çıkaracağı OHAL kararnameleri, TBMM denetimine tabidir. Burada ise bu denetimden kaçılıyor" demişti.

SONRAKİ HABER