Konsolos'un evine gizemli ziyaretçi! Başkonsolosun oğlu çıktı!

2 Ekim'den bu yana haber alınamayan kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun rezidansına gelen beyaz önlüklü bir kişi dikkat çekmişti. Gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Bu kişinin başkonsolosun İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan oğlu olduğu anlaşıldı.

F5HABER F5HABER
Konsolos'un evine gizemli ziyaretçi! Başkonsolosun oğlu çıktı!

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha dışarı çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bekleyiş sürüyor.

GİZEMLİ BEYAZ ÖNLÜKLÜ OĞLU ÇIKTI

Öte yandan, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun rezidansına bu saatlerinde beyaz önlüklü bir kişi geldi. Konsolosluk aracından inen bu kişinin elinde bir çanta bulunduğu görüldü.

Gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Bu kişinin başkonsolosun İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan oğlu olduğu anlaşıldı.

NELER OLMUŞTU?

Gözlerin çevrildiği konsolosluğa bu sabah saatlerinde gelen beyaz önlüklü bir kişi heyecan uyandırdı. Elinde çanta olduğu görülen gizemli ziyaretçi basını görünce, onları atlatmak için lüks araçla çevrede bir tur attı. Sonrasında aracın içinden üzerinde beyaz 'doktor'ların kullandığına benzer önlük olan bir kişi çıkmıştı.

Konsolos'un evine gizemli ziyaretçi! Başkonsolosun oğlu çıktı! - Resim : 1

KOLUNDAKİ ARMA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Basını görmekten hayli rahatsız olan bu beyaz önlüklü kişi büyük merak konusu oldu. Önlüğün yakasında ve kolunda yer alan armanın nereye ait olduğu netleştirilince olay daha da esrarengiz bir hal aldı. Arma İstanbul Tıp Fakültesi Mezunları Derneği'ne ait çıkmıştı.


Konsolos'un evine gizemli ziyaretçi! Başkonsolosun oğlu çıktı! - Resim : 2


İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları derneğinin önlüğünü kullanan kişi hiçbir şekilde Türk'e benzemiyordu. Arap olduğuna şüphe olmayan kişinin İstanbul Üniversitesi Mezunları Derneği'nin önlüğünü kullanması merakları daha da artırmıştı.

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha bir daha haber alınamamıştı.

SONRAKİ HABER