Belediye başkanı ve tüm ekibi karantinaya alındı

Mersin'in Anamur Belediye Başkanı MHP'li Hidayen Kılınç, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlemişti. Bu etkinliği görüntülemek için ilçeye gelen bir kameramanın Covid-19 testi pozitif çıkınca, hem Başkan Kılınç, hem de özel kalem müdürlüğü çalışanları sosyal tesislerde karantinaya alındı.

F5HABER F5HABER
Belediye başkanı ve tüm ekibi karantinaya alındı

İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ile Anamur Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46. yıl dönümü anısına “Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs'a” etkinliği düzenledi. Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in de yüzücü olarak katıldığı etkinlik için ilçeye bir çekim ekibi geldi. 

18 Ekim'de ilçeye gelen ekip daha sonra etkinlik kapsamında KKTC'ye geçti. 

KKTC'de düzenlenen törene katılan ekip, 20 Temmuz akşam saatlerinde deniz yoluyla Anamur'a geldi.

Bu arada çekim ekibinde bulunan kameramanın yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Sözcü'nün haberine göre, Kameraman, sağlık ekiplerince yapılan kontrolden sonra Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

“KAMERAMANLA FİZİKİ TEMAS KURMADIK”
 
Buna ilişkin bir açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, aynı ekipte bulunan Kürşat Tüzmen ve sporcuların, testi pozitif çıkan kameramanla aynı araçta seyahat eden ekip arkadaşlarında da olumsuz herhangi bir durum olmadığını, yapılan Covid-19 testlerinin de negatif çıktığını söyledi.

Söz konusu görevlinin, yapılan organizasyon ve röportajlarda kendisiyle ve özel kalem müdürlüğü ekibi ile hehhangi bir fiziki temas kurmadığını belirten Başkan Kılınç, “Sosyal mesafe açısından riskli sayılabilecek herhangi bir durum oluşmamıştır. Ancak hem ekibimiz hem de virüs taşıdığı tespit edilen kameraman hassasiyetleri nedeni ile koruyucu maske kullanmışlardır” ifadesini kullandı.

Belediye başkanı ve tüm ekibi karantinaya alındı - Resim : 1

KARANTİNA SOSYAL TESİSTE

Sağlık kuruluşları ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde, kendisinin ve ekip arkadaşlarının herhangi bir risk taşımadığının altını çizen Kılınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Her ne kadar sağlık kuruluşlarımız şu an için herhangi bir risk taşımadığımızı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmek kaydı ile normal yaşantımıza devam edebileceğimizi kesin ifadelerle belirtse de, gün içerisinde belediye başkanlığımızı ziyaret eden yüzlerce vatandaşımız, daire içerisinde çalışan personelimiz ve ekip arkadaşlarımızı risk altında bırakmamak adına şahsım ve özel kalem müdürlüğü personelimiz, virüsün yumurtlama ve vücuda yayılma süresi olan 5 günlük süreci, çalışmalarımızı da aksatmadan 82 Sosyal Tesislerimizde geçirme kararı aldım.

Şu an için şahsımda ve mesai arkadaşlarımda hiçbir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Sağlık görevlilerimiz tarafından düzenli olarak kontrollerimiz yapılmakta, ekibimizin ve vatandaşlarımızın sağlığı için tüm kurallar harfiyen yerine getirilmektedir."

SONRAKİ HABER