için kaldı

Bedirhan bebek ve annesinin şehit edildiği saldırının faillerinden biri ölü ele geçirildi

Bedirhan bebek ve annesinin şehit düştüğü saldırının faillerinden biri olan gri listedeki terörist Hakkari'de ölü ele geçirildi. 31 Temmuz 2018'de Kalana Üs Bölgesi yoluna patlayıcı tuzaklanmış ve Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya şehit edilmişti.

F5HABER F5HABER
Bedirhan bebek ve annesinin şehit edildiği saldırının faillerinden biri ölü ele geçirildi

İç güvenlik operasyonları kapsamında; Hakkari Yüksekova kırsalında, İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma komando timlerince gerçekleştirilen operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Etkisiz hale getirilen terörist, terörden arananlarda 500 bin TL’ye kadar ödülle, Gri Liste’de yer alan sözde Mirgezer grubu sorumlusu Partizan kod adlı Adil Akyürek olduğu tespit edilmiştir.

Ölü olarak ele geçirilen teröristin, 31 Temmuz 2018'de Kalana Üs Bölgesi yoluna patlayıcı tuzaklayarak Jandarma Astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’nın şehit edilmesi olayının failleri arasında olduğu belirlenmiştir.

Teröristle birlikte; 1 adet RPG-7 Roketatar, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet şarjör, 1 adet roketatar mühimmatı, 2 adet el bombası, 1 adet termal silah dürbünü ile çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir.

Bölgede operasyon devam etmektedir.''

SONRAKİ HABER