için kaldı

Bayram tatiline gidenlere önemli uyarılar: Kalabalık yerlerden uzak durun

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr Mehmet Ceyhan Kurban Bayramı öncesi önemli uyarılar yaptı. Kalabalık yerlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Ceyhan alının önemine dikkat çekti.

F5HABER F5HABER
Bayram tatiline gidenlere önemli uyarılar: Kalabalık yerlerden uzak durun

Kurban Bayramı için çok sayıda vatandaş memleketlerine ve tatil bölgelerine akın derken vaka sayısındaki artış tedirgin ediyor. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kalabalıklardan uzak durulması gerektiğinin altını çizerek herkesin mutlaka aşı olması gerektiğini vurguladı.

CNN Türk'te Uğur Önver'in sunduğu A'dan Z'ye programına video konferans yöntemiyle katılan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan şu uyarıları yaptı.

"Bu hastalıktan korunmanın artık öğrendik ki 3 tane yolu var. Bir tanesi kısıtlamalar ve önlemler. İkincisi aşı. Yalnız şöyle bir yanlış algı var sanki aşı yaptıkça bu iş azalacak gibi. Aşıda bir hedef var, toplumun yüzde 80’inin aşılanması gerekiyor. Hedefe ulaşıncaya kadar aşının çok bir etkisi yok. Daha çok önlemler ve kısıtlamalar etkili böyle bir durumda. Kalabalıklardan uzak durmak gerekiyor."

BİZ NE YAPABİLİRİZ?

"Aşımızı gidip mutlaka olmalıyız. Aşılamayı belirli bir noktaya getirmek zorundayız. Maske mesafe önlemlerini alacağız. Beklediğimiz rakam oldukça yüksek bir rakam. Bütün aşılar hastalığın hafif seyretmesinde, ölüm oranında oldukça etkili.

Maalesef yanlış bir bilgi oldu. Aşılama oranın yüzde 40’lara ulaştırdığımızda vaha sayısı azalacak gibi. Aşılama oranını yüzde 80’e ulaştırmalıyız.

Dikkat edilecek iki şey var bir maske takacak iki 2 metrelik mesafeyi koruyacak. Havuz kenarında oturuyorsanız 2 buçuk metre mesafe koymaya çalışın. Toplu taşımada N-95 maske kullanmaya çalışın."

SONRAKİ HABER