İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaret eden kadına soruşturma başlatıldı

İstanbul Havalimanı'ndan rötar nedeniyle çıkan tartışmada bir yolcunun hakaretlerine maruz kalan özel yer hizmetleri şirketi çalışanı suç duyurusunda bulunacak. Söz konusu yolcuya Atlasglobal'in bilet satmayacağı aktarıldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Havalimanı'ndan Bodrum'a gidecek tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada kadın yolcunun özel yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret etmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

F5HABER F5HABER
İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaret eden kadına soruşturma başlatıldı

İstanbul-Milas Bodrum seferini yapan Atlasglobal Hava Yolları'na ait yolcu uçağı rötara girince yolcularla, yer hizmeti veren personel arasında gerginlik yaşandı.

AĞIR HAKARETLERDE BULUNDU

Bu sırada F.E. adlı kadın yolcu, yer hizmeti personeline ağır hakaretlerde bulundu. O anlar başka bir yolcu tarafından cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Hem o sırada orada bulunan diğer yolcular hem de sosyal medya kullanıcıları, hakaret eden kadına tepki gösterdi.

Uçağın bulunduğu kapı önünde bekleyen bir kadın yolcunun ırkçı ve küfürlü tepkisi de kameralara yansırken, olaya şahit olan oyuncu Serkan Balbal, yaşananları sosyal medya hesabından paylaştı.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Havalimanı'ndan Bodrum'a gidecek tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada kadın yolcunun özel yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret etmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Bodrum'a gitmesi planlanan Atlasglobal Hava Yolları'na ait tarifeli uçağın rötar yapması üzerine çıkan tartışma sırasında kadın yolculardan F.E'nin, Çelebi Yer Hizmetleri personeli T.S'ye hakaret etmesine ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine inceleme başlattı.

Savcılık, konuyla ilgili soruşturma yürütürken yer hizmetleri görevlisi T.S'nin de pazartesi günü F.E hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERECEK

F.E'nin hakkındaki soruşturmanın ‘hakaret' suçu kapsamında başlatıldığı öğrenildi. Hakarete uğrayan Çelebi yer hizmetleri şirketi personeli T.S'nin de Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. T.S'nin soruşturma kapsamında Pazartesi günü ifadesi alınması beklenirken, şüpheli F.E'in de önümüzdeki günlerde şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması bekleniyor.

KAMERA KAYITLARI İNCELENECEK

Soruşturmayı başlatan Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı gerek sosyal medya gerekse havalimanı güvenlik kamera kayıtlarının temin edilmesine karar verdi.

ATLASGLOBAL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Atlasglobal Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise "İnsani değerleri her şeyin üzerinde tutan bir havayolu olarak, 25.04.2019 tarihli İstanbul(IST)- Bodrum(BJV) KK-42 seferimiz öncesinde yer hizmetleri personelimizin maruz bırakıldığı üzücü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu üzücü durumla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.

BİLETİ İPTAL EDİLDİ
Atlasglobal Havayolları da Bodrum'dan dönüş için bilet satın alan F.E'nin uçuş biletinin iptal edildiğini kendisine bildirerek, ücreti iadesi yaptı.

Çelebi'den yapılan açıklamada, "25.04.2019 tarihinde KK-42 İstanbul (IST)- Bodrum(BJV) sefer sayılı uçağın kalkışından önce, Çelebi Hava Servisi AŞ'de görevli bir çalışanımız, bir yolcu tarafından ağır hakaretlere uğramıştır. Saygı çerçevesi dışına çıkan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Şirketimiz tarafından söz konusu yolcuya karşı ilgili hukuki işlemler başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

BİR DAHA UÇAK BİLETİ SATIN ALAMAYACAK
T.S'nin pazartesi günü F.E hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Söz konusu yolcuya Atlasglobal'in diğer uçuşları için bilet satılmayacağı aktarıldı.

GÜRGEN ÖZ'DEN YAŞANAN OLAYA TEPKİ!

Oyuncu Gürgen Öz, bineceği uçak rötar yaptığı için bir kadın personele ağıza alınmayacak sözler söyleyen kadına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

"Arkadaşlar tam kendi kendimi gülerken yakaladım. Şimdi diyeceksiniz ki niye? Gün geçmiyor ki güzel memleketimde bir çirkeflik yaşanmasın. Biliyorsunuz, İstanbul Havaalanı'nda kadının birisi sırf uçak rötar yaptı diye yer hostesine 'Sokak ş*rf*ntsı' dedi. Bu kadar düştü yani. Şimdi bu tipe bayılıyorum ben bizim memlekette. Şıkır şıkır giyinir, param var diye kendisini bir şey sanabilir, para verdi diye herkesi hakir görüp herkese yukarıdan bakabilir. Bu profil çok meşhur bizim memlekette. Böyle görgüsüz, bomboş, daha insan olamamış tipler, bunlar her yerde. Bu zaten daha uçak havalanmadan uçmaya başlamış. Kendisini yukarıda görüyor, havalanmış. Fakat yer hostesi ona bir tane çakacakken vazgeçiyor, insanlığını koruyor, yükseliyor, yüceliyor, onu yerin dibine sokuyor."



"ŞAHİT OLURUZ"
Irkçı hakaretlere ve küfürlere maruz kalan görevli personel Tuğçe Selvi'nin, yine alttan alarak şikayetçi olmadığını belirten Balbal, personelin şikayetçi olması halinde eşiyle birlikte şahit olmaya hazır olduklarını belirterek, çağrıda bulundu.

"KADININ SÖYLEMEDİĞİ KALMADI"

Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programına telefonla bağlanan oyuncu, dün yaşanan olayın ne kadar büyük bir boyutta olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Hanımefendi bu tepkilere başladığında uçağın hareket saatine daha 20 dakika vardı ve rötar yoktu. Eşim ve çocuğumla Bodrum'a gidiyorduk. Biz otururken bir anda bağırmalar duyduk o videoda duyduklarınız sadece onda biri. Kadının söylemediği şey kalmadı 'Hakkım haram olsun. Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıksın. Allah belanızı versin.' söylenmeyecek şey kalmadı yani. Ben başlarda olayın ne olduğunu anlamadım sonra kalkıp tepki gösterdim zaten. Kadına 'Hanımefendi niye bağırıyorsunuz, herkesin sinirini bozuyorsunuz' diye.

İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaret eden kadına soruşturma başlatıldı - Resim : 1

"OLAYDAN SONRA UÇAĞA BİNEREK GÜLE OYNAYA GİTTİ"

Kadın bir anda sustu galiba insanların ona destek vereceğini düşündü. Kadın çalışan arkadaşımıza bu konuda davacı olacağı zaman gerekli desteği vererek şahit olacağımızı da söyledim. Kadın yolcu bu olaydan sonra o uçağa binerek yanındaki arkadaşıyla güle oynaya yolculuk etti."

İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaret eden kadına soruşturma başlatıldı - Resim : 2İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaret eden kadına soruşturma başlatıldı - Resim : 3İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaret eden kadına soruşturma başlatıldı - Resim : 4İstanbul Havalimanı'nda görevliye hakaret eden kadına soruşturma başlatıldı - Resim : 5

Serkan Balbal Kimdir?

Serkan Balbal Çocuklar Duymasın ve Çanakkale 1915 dizi ve sinema filminde rol almıştır. 2012 yılında İsmail Baki Tv televizyon programında koordinasyon, ayrıca Dersimiz Atatürk, 3 Harfliler: Marid, Adım Bayram Bayram ve Çanakkale 1915'te yapımcı olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

2008 yılında oyuncu Sinem Öztürk ile evlenmiş ancak evliliği 2010 yılında son bulmuştur. 2015 yılında ise Sabanur Kıraç ile evlenmiş bu evliliğinden Ata isminde bir oğlu vardır.



SONRAKİ HABER