Başak Demirtaş'a tehdit ve hakarette flaş gelişme

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ilgili sosyal medya sitesinde çirkin paylaşımlar yapan V.M., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandıktan, sonra avukatının itirazı üzerine tahliye edilerek ev hapsi cezası verildi.

F5HABER F5HABER
Başak Demirtaş'a tehdit ve hakarette flaş gelişme

Türkiye geçtiğimiz hafta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik ağır hakaret ve tehditlerde bulunan Vedat M. Sakarya 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nde “Suç işlemeye alenen tahrik etme” suçundan TCK 214/1 maddesinden tutuklanmıştı. Vedat M. bu karar üzerine Ferizli Cezaevine gönderilmişti.

AVUKAT İTİRAZ ETTİ TUTUKLULUK EV HAPSİNE ÇEVRİLDİ

Sözcü'nün haberine göre, Vedat M. tutuklandıktan 1 gün sonra avukatı nöbetçi sulh ceza mahkemesine karar için itirazda bulundu. Avukatın itirazı üzerine yapılan incelemede Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, suçun nevi ve üst sınır olan hapis cezasını dikkate alarak Vedat M.nin tahliyesine karar verdi. Sonra da zanlı hakkında evden ayrılmama yönünde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Cezaevinden tahliye edilmesinin ardından Adapazarı’ndaki ikametgâhında ayağına elektronik izleme aygıtı takılan Vedat M. hakkında, dava açılıncaya kadar ev hapsi kararı uygulanacak.

SONRAKİ HABER