Bakan Koca endişe verici gelişmeyi duyurdu...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 13.30'da gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır, değildir. Artık genç hastalarımızı da kaybediyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Koca endişe verici gelişmeyi duyurdu...

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede son durumu görüşmek için ikinci kez video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'ndeki toplantı, saat 15.00'te başladı. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alınacağı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeler değerlendirilecek, yeni önlemler ele alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla katıldığı Bilim Kurulu toplantısının ardından, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"YAŞ BİR GÜVENCE OLARAK ALGILANMAMALIDIR"

Yaş bir güvence olarak algılanmamalıdır, değildir. Bütün bu risklerlere karşı başvuracağımız çözüm izolasyondur. Test sayısı arttıkça doğal olarak vaka sayımız artmaktadır. Pozitif vakalarla test sayısı artış arasındaki ilişki tarama konusundaki başarıdan kaynaklanmaktadır. Artık genç hastalarımızı da kaybediyoruz.

Bakan Koca endişe verici gelişmeyi duyurdu... - Resim : 1

CAN KAYBI 725'E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 725'e, vaka sayısı ise 3.892 artarak 34 bin 109'a yükseldi.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI 1582'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 256 hastanın iyileşerek taburcu olduğunu belirterek, toplam iyileşen hasta sayısının bin 582'ye yükseldiğini ifade etti.

SONRAKİ HABER