Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 teslimatı açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarında S-400 teslimatına da değinen Çavuşoğlu, "S-400'le ilgili zaten hep söylüyoruz. Bitmiş bir anlaşma ve süreç seyrinde devam ediyor. Zaten Milli Savunma Bakanlığımız gerekli açıklamayı yaptı." dedi.

F5HABER F5HABER
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 teslimatı açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu toplantıda gündeme dair soruları da yanıtladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları; 

Geri kabul anlaşmasını biz yürürlüğe koymadık çünkü vize serbestisi gecikti. Biz ikisinin bir arada yürürlüğe girmesini istiyoruz. 

Ayrıca Avrupa Birliği'nin saçma sapan bu dayanışma anlayışıyla yanlışların arkadasında durmaması gerekiyor. Kendileri de biliyor beklentilerimiz son derece net Kıbrıs, Türk halkının hakları garanti altına alınsın. 

Bize yönelik atacağı adamların herhangi bir faydası olmaz ters teper, ilave adımlar atarız. Sırf dayanışma adına bize yönelik bir adım olursa biz bunun karşılığını da veririz ama Kıbrıs'taki faaliyetlerimizi daha da artırırız bu konuda tereddüt etmeyiz. Türkiye'nin ve KKTC'nin haklarını korumak için ne gerekiyorsa yaparız. 

Bizim teklifimiz son derece açık, adanın etrafındaki kaynaklarda Kıbrıs Türklerinin hakkı var ve bu hak garanti altına alınmalıdır. Zaten bizim kıta sahanlığımıza yaptığımız çalışmalara kimsenin karışmaya hakkı yoktur. 

S-400 AÇIKLAMASI

S-400'le ilgili zaten hep söylüyoruz. Bitmiş bir anlaşma ve süreç seyrinde devam ediyor. Zaten Milli Savunma Bakanlığımız gerekli açıklamayı yaptı. 

Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek

Benzer Haberler
S-400 füze savunma sisteminin özellikleri neler?

S-400 füze savunma sisteminin özellikleri neler? F5HABER-

S-400 teslimat süreci başladı!

S-400 taşıyan üçüncü uçak Ankara'da! F5HABER-

SONRAKİ HABER