Bakan Akar ve Süleyman Soylu Gara operasyonlarının detaylarını anlattı

Terör örgütü PKK tarafından Gara'da şehit edilen 13 vatandaşımız yüreğimizi yakarken, Milli Savunma Bakanı Akar ve İçişleri Bakanı Soylu Meclis'te bilgilendirme konuşması yaptı. Bakan Akar, "Önce 1 terörist teslim olarak bilgi verdi. Mağaraya hava unsurlarıyla etki etmek mümkün değildi." dedi. Soylu ise yaptığı açıklamada, "Terör örgütünden bir umut bekleyen hain oğlu haindir." ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Bakan Akar ve Süleyman Soylu Gara operasyonlarının detaylarını anlattı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis Genel Kurulu'nda Gara bilgilendirilmesi oturumunda konuştu. 

Akar'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir. Bölgeyi takip ediyorduk, son 5 ayda bu bölgeye yoğunlaştık. 10 Şubat saat 02.55'te uçaklar desteğiyle harekat başlatıldı. 

Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 km. derinlikte icra edildi.Kritik ve önemli operasyon, nitelik olarak diğerlerinden farklılık gösteriyor.  

'HAVA UNSURUYLA ETKİ ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİ'

Mağaraya hava unsurlarıyla etki etmek mümkün değildi. Mağara girişinde sadece göz yaşartıcı bomba kullanıldı. Mağara içinde terörist ateşine karşılık verilerek ilerlendi. Karadan destek ve irtibat olmadan icra edildi. Operasyon için yoğun gizlilik tedbirleri altında geniş hazırlık süreci yaşandı.

Dost ve müttefiklerimizle koordine edilerek yapılan harekat öncesinde hedefler özenle seçilmiş, harekatın planlaması ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliğiyle çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir. Bölgeye ilk inildiğinde 2 şehit ve 1 yaralımız oldu. Operasyon her ülkenin yapamacağı şekilde icra edildi. Kapıları tek tek açılarak 13 şehidimizin naaşına ulaşıldı.

''4'Ü SÖZDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ OLMAK ÜZERE 51 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ''   

TSK, terör örgütünün kendisini çok emniyette hissettiği Gara’da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, PKK’ya ağır zayiat verdirmiştir. Harekat boyunca 4’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Terör örgütü dün olduğu kadar bundan sonra da kendini artık rahat hissedemeyecektir. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmayacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis Genel Kurulu'nda konuştu.

Bakan Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

''Biz, bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık, Allah şahittir, evlat olduk. Her üç ayda bir görüştük. Ama kimlerin nasıl görüştüğünü, bu ailelerimizi nasıl istismar etmeye çalıştıklarını, nasıl PKK'ya yönelik yeni bir alan açmak için çaba sarf ettiklerini söyleyeceğim. Üç ayda bir şehitlerimizin aileleriyle görüştük. Aileleri Cumhurbaşkanımız ile de görüştük. Terör örgütü 1984'ten beri 6 bin 21 sivili katletti.  

Terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen, 'Acaba bir şey olur mu?' diye ona yasalanan hain oğlu haindir. Derdimiz ne bizim Gara'da? Niçin Hakurk, niçin Haftanin, niçin buralara giriyoruz? 2019 yılında terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70'i o bölgelerden bize geldi.

SONRAKİ HABER