Ayşen Gruda'nın torunu Emre Gruda'dan ilk açıklama

Bugün 75 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Ayşen Gruda'nın torunu Emre Gruda'dan ilk açıklama geldi. Gruda cuma günü öğle namazı sonrası Zincirlikuyu Camii'nde törenle uğurlanacak.

F5HABER F5HABER
Ayşen Gruda'nın torunu Emre Gruda'dan ilk açıklama

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda aramızdan ayrıldı. Rahmetli Kemal Sunal'ın Çöpçüler Kralı filminde Ayşen Gruda'nın canlandırdığı Hacer karakterine itafen söylediği gibi 'İki Gözümüzün Çiçeği'ni kaybettik. 74 yaşındaki Ayşen Gruda'nın bir süredir yoğun bakımda tedavisi sürüyordu.

Ayşen Gruda'nın torunu Emre Gruda, anneannesinin cuma günü toprağa verileceğini söyledi:

Emre Gruda şöyle konuştu: "Benim anneannem, hepimizin annesi; aramızdan ayrıldı. Pek çok nesle, pek çok güzel şeyi anlatmış bir insan. Türk halkı beni nasıl gömeceğini bilir derdi. Cuma günü öğle namazına mütekiben Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. Yoğun bakımda konuştuğumuz oldu. Tabi ki durumu çok çok iyi değildi. Ancak son döneme kadar bilinci açıktı. Neredeyse acı çekmedi. Bütün hastane personeline teşekkür ediyorum. Geçmişten bahsettik, her zaman güçlü durmak hakkında konuştuk. Güçlü bir kadındı, sert bir kadındı, gerçek bir sanatçıydı. İnsan gibi insandı. Ona çok şey borçluyum. Türk halkının başı sağolsun"



HASTANEDEN İLK AÇIKLAMA

Ayşen Gruda tedavi gördüğü Kağıthane Derindere Hastanesi'nden yapılan açıklamada "Türk sinema ve tiyatrosunun duayen sanatçılarından sevgili Ayşen Gruda, Derindere Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 23.01.2019 Çarşamba günü saat 13.45'te vefat etmiştir.

Pankreas kanseri nedeniyle 1,5 yıldır hastanemizde dünyadaki en güncel tıbbı tedaviler ile takip edilen, Ayşen Gruda'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Çocuğundan yaşlısına hayatımızın her anında, anılarımızın içerisinde yer bulan, yaptığı her işle adını tekrar tekrar gönlümüze yazdıran, sahnenin Deli Kadın'ı hikayesini yeni dünyasında anlatmak üzere aramızdan ayrıldı.

Yoğun bakımda devam eden tedavisi boyunca son ana kadar en iyi şekilde bakımını sağlamak adına tüm çalışanlarımızla gönülden destek olduğumuz, yeniden tanıdığımız ve tanıdıkça yeniden hayran olduğumuz sevgili Ayşen Gruda'nın ardından bizi tek sevindiren, süreç boyunca hiçbir ağrı hissetmeden aramızdan ayrılmış olması. Tüm Türkiye'nin ve sevenlerinin başı sağ olsun" denildi.
SONRAKİ HABER