için kaldı

Asker uğurlamada koronavirüs ihmali pes dedirtti!

Dünyayı sarsan koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmayın çağrılarına rağmen Ankara, Bursa ve Konya'da asker uğurlaması için yüzlerce kişi şehirlerarası otobüs terminaline akın etti. Yine halaylar tutulup, meşaleler yakarak hiçbir önlem alınmadan asker uğurlaması yapıldı. İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün ülkede yayılmasının engellenmesi için asker uğurlamalarında sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini bildirdi. Öte yandan Gaziantep Valiliği törenlerinin yasaklandığını duyurdu.

F5HABER F5HABER
Asker uğurlamada koronavirüs ihmali pes dedirtti!

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde askere gidecek gençlerin uğurlanması sırasında yoğunluk yaşandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmama ve kalabalık alanlarda bulunulmaması yönündeki uyarılara rağmen, vatandaşlar asker uğurlaması için otobüs terminaline geldi.

1.5 METRE KURALINA UYULMADI

Bazı vatandaşlar ise müzikler eşliğinde eğlendi. Halayların tutulduğu uğurlamada yüzlerce insan 1-1.5 metre kuralını ihlal etti.

Asker uğurlamada koronavirüs ihmali pes dedirtti! - Resim : 1

TÜM TEDBİRLER İHMAL EDİLDİ

DHA'da yer alan habere göre Konya'da da Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde askere gidecek gençlerin uğurlanması sırasında yoğunluk yaşandı. Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs nedeniyle alınan bazı tedbirler ile sokağa çıkmama ve kalabalık olarak bir arada bulunulmaması yönündeki uyarılara rağmen, yüzlerce kişinin asker uğurlamasına gelmesi, tedbirlerin ihmal edildiğini gözler önüne serdi. Yoğunluk nedeniyle terminalde güvenli mesafe ortadan kalkarken, meşaleler yakılması da dikkat çekti. O anlar ise çevredekiler tarafından cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi.

HALAY VE HAVAYA FIRLATMA GÖRÜNTÜLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminal İşletmesi (AŞTİ),İstanbul Esenler Otogarı ve diğer illerdeki pek çok otogarda asker uğurlayanların halay çekerken veya askere giden kişiyi havaya fırlatırken kaydedilen görüntüleri, sosyal medyada vatandaşların tepkisine neden oldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN UYARI GELDİ

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün ülkede yayılmasının engellenmesi için asker uğurlamalarında sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Koronavirüsün ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallardan sosyal mesafe kuralını asker uğurlamalarında da uygulamalıyız. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

 GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN YASAK

Gaziantep Valiliği koronavirüs salgını sebebiyle asker uğurlama törenlerinin yasaklandığını duyurdu. 

Gaziantep Valiliği koronavirüs salgını sebebiyle asker uğurlama törenlerinin yasaklandığını duyurdu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Asker uğurlama törenleri salgın hastalık riskini arttırdığından yasaklanmıştır. Yasağa uymayanlarla ilgili adli ve idari işlem yapılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederim..." ifadelerini kullandı.


 

 

 

SONRAKİ HABER