Ankara'ya lapa lapa kar yağıyor!

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Ankara'da yoğun kar yağışı başladı. Son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, batı ve orta Karadeniz sağanak yağışlı, yer yer kar yağışlı olacak. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri, Erzurum çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

F5HABER F5HABER
Ankara'ya lapa lapa kar yağıyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Muş, Bingöl çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Sağanak ve Gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri, Erzurum çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar olmak üzere İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Sıcaklıkların güney, İç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Ankara'ya lapa lapa kar yağıyor! - Resim : 1

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Ankara'da kar yağışı başladı. Ayrıca Ankara-İstanbul Otoban yolu Cankurtaran mevkiinde de kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle kapalı yol olmadığı öğrenildi.

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan şu bilgileri paylaştı:

Şu anda Ankara’nın yüksek yerlerinden İncek’teyiz. Günün ilk saatlerinde sağanak yağmur olarak başlayan yağış, Başkent’in yüksek noktalarında kar şekline dönmüş durumda. Lapa lapa kar yağıyor.

Başkentlilerin özlediği bir manzaraydı. Ankara hem sonbaharda yeterince yağış almadı. Bu yıl Ankara için ilk kar yağışı diyebiliriz. Ana yollarda küreme çalışmaları yapıldığını görüyoruz ancak bizim burada olduğumuz süre boyunca tuzlama çalışması yapılmadı. Yaklaşık 3-4 santimetre kadarlık kar yağışı olmuş durumda. Ankara’nın alçak noktalarında yağmur devam ediyor.

Ankara'ya lapa lapa kar yağıyor! - Resim : 2

ESKİŞEHİR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü Eskişehir'de mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. Bu sabah başlayan kar yağışıyla Odunpazarı ilçesine bağlı kentin yüksek kesimlerinde yer alan Çankaya, Yenikent, Vadişehir Mahalleleri beyaza büründü. Kent merkezinde ise kısa süre yağmur etkili oldu.

Meteoroloji verilerine göre, Eskişehir’de bugün ve yarın hava sıcaklığı en yüksek 8, en düşük 1 derece olacak.

Ankara'ya lapa lapa kar yağıyor! - Resim : 3

ULUDAĞ'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kar yağışı Uludağ'da da etkili oluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle her yer beyaza büründü.

Ankara'ya lapa lapa kar yağıyor! - Resim : 4

SONRAKİ HABER