Almanya’da keyifli bir tatil isteyenler: Bu önerilere kulak verin!

Avrupa Birliği’nin en kalabalık ülkesi olan Almanya, yurt dışında tatil yapmak isteyen ancak Türkiye’den çok da uzaklaşmak istemeyenler için harika bir alternatif

F5HABER F5HABER
Almanya’da keyifli bir tatil isteyenler: Bu önerilere kulak verin!

Geçmişi MÖ 3. yüzyıla kadar uzanan ülke tarihi keşifler, eğlence ve doğa gezileri gibi aktivitelerin odağında yer alıyor. Kısacası yılın her dönemi tercih edilebilen yurtdışı turları arasından Almanya’yı tercih edenleri için keyifli vakit geçirebilmeleri için sayısız alternatif bekliyor. Ama öncelikle sizleri Almanya gezi rehberi niteliğindeki bu yazımızı okumaya davet ediyoruz, keyifli okumalar! 

1.   Almanya Tatili İçin Valizinizi Tıka Basa Doldurmayın!

Avrupa’nın tam ortasına yani Almanya’ya giderken tabii ki bir valiz hazırlama süreci yaşanacak. Bu esnada tatilinizi hangi mevsim için planlıyorsanız ona uygun kıyafetleri tercih etmelisiniz. Kıyafetlerin valizde fazladan yer kaplamaması için önemli olan bu konuya dikkat etmek gerek. Tabii ki valizi tam olarak doldurmamanızı gerektiren bir durum daha var. Almanya turları sırasında mutlaka alışveriş yapmak isteyeceksiniz. Üstelik sizlere Almanya gezilerinizi hatırlatacak hediyelikleri gördüğünüzde kendinize engel olmak istemeyecek ve “Valize bir yere sıkıştırırım” diyeceksiniz. Bu yüzden önceden önlem almakta fayda var. Siz yine de valizinizi tıka basa doldurmadan hazırlamaya özen gösterin.

2.   Almanya’nın Bu Şehirlerini Mutlaka Görün!

Almanya tatil turları sırasında yalnızca belli bir şehirde vakit geçirmeyin. Çünkü ülkenin her şehri farklı atmosfere sahip. Kimi şehirde Orta Çağ’dan kalma yapıları görebilirken kimisinde modern müzeleri bulabilirsiniz. Hepsinin aynı yerde olmadığını da göz önüne alırsak, Almanya’nın biraz altını üstüne getirmeniz gerekebilir. Almanya gezilerinizde ister istemez Berlin’e yolunuz düşecek. Berlin, muhteşem harmonisiyle geçmiş ile günümüz arasında köprü olan şehirlerden. Ülkenin kuzeyindeki Bremen, daha çok kültür odaklı gezilerin duraklarından biri. Fuar gezmek isterseniz Düsseldorf ve eğlenceli yapısıyla Hamburg. Birbirinden yeşil parklarıyla Hannover ve butik kafeleriyle ünlü Leipzig Almanya’nın mutlaka görülmesi gereken şehirleri arasında yer alıyor.

3.   Berlin’deki Eğlence Hayatını Keşfedin!

Almanya turları sırasında gündüz saatlerinde ülkeyi keşfederken güneş battığında biraz eğlenmek isteyebilirsiniz. Bu konuda hiç kafanız karışmasın. Çünkü adres belli: Berlin. Yalnızca Almanya için değil dünyanın en popüler gece hayatına sahip olan Berlin’de sayısız mekân bulunmakta. Hatta o kadar ki dünyanın bir ucundan sırf eğlenmek için Berlin’e gidenler bile var. “Underground” olarak tabir edilen mekân çeşitliliğinin de çok olduğu Berlin’de her tarza yönelik eğlence anlayışı var. Ünü ülke sınırlarını aşan Watergate, Golden Gate ve Kit Kat Club gibi mekânlar, geceyi riske atmak istemeyenler için ideal. Alternatif olarak daha sakin mekân isteyenler için ise Club der Visionaere ve Badeschiff tercih edilebilir. Bunların yanı sıra Berlin’in sokaklarını gezerken yeni keşfedebileceğiniz mekânları da denemek isteyebilirsiniz.

4.   Denk Gelirseniz Mutlaka Futbol Maçına Gidin!

Almanya, doğası, tarihi ve eğlence hayatının yanı sıra futboluyla da ünlü bir ülke. Dünyanın en önemli futbol takımlarından olan Bayern Münih'in stadı Allianz Arena, bu bağlamda size coşkulu anlar yaşatabilecek bir atmosfere sahip. Eğer Münih turu sırasında vakit bulabilirseniz Bayern Munich maçını izleme şansını kesinlikle kaçırmayın. Üstelik maç öncesinde stadyumun içerisindeki kafe ve restoranda bir şeyler atıştırabilir hatta sıkı taraftarlarla tezahürat şölenine katılabilirsiniz. Tabii ki Almanya’da futbol sadece bununla sınırlı değil. Bayer Leverkusen, Hertha Berlin veya Leipzig gibi takımların maçlarına gidip coşkulu anlara tanıklık edebilirsiniz.

5.   Alman Mutfağının Nefis Lezzetlerinin Tadına Bakın!

Yemek kültürü bakımından oldukça zengin olan Almanya’da her damak tadına uygun yemek çeşidi bulunuyor. Uluslararası sahada ünlü yemeklerin yanı sıra bölgeye özgü lezzetleri deneyimlemek isteyenlere birkaç önerimiz olacak. Almanya’ya gitmişken mutlaka bratkartoffeln isimli yemeğin tadına bakın. Patates tüketiminin çoğunlukta olduğu Almanya’da bu yemek pastırma ve soğanla harmanlanarak servis ediliyor. Eğer denk gelirseniz bu yemeği kesinlikle tatmalısınız. Maultaschen olarak bilinen yemek de aslında bizim mutfağımızdaki mantıya çok benziyor. İçi gayet dolu olan bu yemek özellikle Almanya’nın güneylerinde tüketiliyor. Rouladen ise çok ince kıyılan pastırmaların rulo şeklinde sarılarak püre ile servis edilmesiyle tüketilmekte. Sebze sevenler için de Alman mutfağında alternatif çok. Özellikle Leipziger allerlei, sebzesiz yapamayanlar için ideal. Bezelye, havuç ve mantar gibi ürünlerle yapılan Leipziger allerlei adlı yemeği hemen hemen her restoranda bulabilirsiniz.

SONRAKİ HABER