Ali Tezel serbest bırakıldı

Sosyal güvenlik uzmanı, gazeteci yazar Ali Tezel, sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gözaltı nedeninin sosyal medyadaki bazı paylaşımları olduğu belirtilen Tezel, Emniyet'teki ifadesinin ardından öğlen saatlerinde serbest bırakıldı.

F5HABER F5HABER
Ali Tezel serbest bırakıldı

Sosyal güvenlik uzmanı, gazeteci yazar Ali Tezel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Gözaltına alınıyorum, sebebini bilmiyorum" diye yazdı. Tezel'in İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Ali Tezel, sosyal medya hesabından Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) destek veren paylaşımlar yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından evinde gözaltına alınan Ali Tezel, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Tezel, buradaki ifadesinin ardından öğlen saatlerinde serbest bırakıldı.

ALİ TEZEL KİMDİR?

1966 İzmir Ödemiş doğumlu olan Ali Tezel, Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra Nevşehir'de sağlık memuru olarak çalışma hayatına adımını attı. 1987-1989 yıllarında Ankara Numune Hastanesi Hızır Acil Servisinde geceleri çalışan Tezel, gündüzleri de Hacettepe Üniversitesi Anestezi Teknikerliği bölümüne devam etti. Tezel 1989 yılında da İzmir Alsancak Devlet Hastanesi acil servisinde yine geceleri çalıştı. Bu sırada da Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler Bölümü'nü bitirdi.

1995 yılında ÖSYM'nin açtığı SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısı sınavı ile SSK’da Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 1998 yılında sigorta müfettişliğine atanan Ali Tezel, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, İstanbul 1 Nolu Grup Başkanlığı’nda Başmüfettiş olarak görev aldı. 2004 yılından, görevden alındığı 2007 yılı Ekim ayına kadar da Grup Başkanı olarak görevini sürdürdü.

1 Eylül 2008 günü hem memuriyetten hem de müfettişlik görevinden istifa eden Tezel, bu tarihten itibaren gazetelerde ve televizyonlarda sosyal güvenlik ve çalışma hayatına dair yazılar yazdı ve televizyon programları hazırladı. Tezel, İstanbul Taksim'deki bürosunda da sosyal güvenlik konusunda özel danışmanlık hizmeti vermeye devam etti.

SONRAKİ HABER