için kaldı

Ali İhsan Yavuz: ’’CHP kendi ayağına sıkıyor’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ve olağanüstü itiraz sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

F5HABER F5HABER
Ali İhsan Yavuz: ’’CHP kendi ayağına sıkıyor’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki seçim sonuçlarına ve olağanüstü itiraz sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

"2 bin 308 kısıtlı tespit ettik. Bin 229 ölü 10 bin 290 cezaevi seçmeni 236 yerlerim yeri cezaevi olan cezaevi seçmeni 5 bin 287 de hükümlü olmasına rağmen seçmen listelerinde yer alanlar. Verdiğim bütün rakamlar İstanbul'a ilişkindir. Buradakilerin hiçbirinin karşılığında oy kullanamaz şerhi yoktur. Oy kullanamaz şerhi düşenleri ayırdık. Onlar yok bunun içinde. Cezaevinde bulunanların birinci adresi cezaevi olamaz. 10 bin 290 kişi cezaevinde seçmen ve oy kullanmış. Bu kadarı yanına şerh düşülmeden seçmen kayıtlarında var. Bağcılar'da Avcılar'da.. Kısıtlıların yerine de oy kullanılmış olabilir. YSK bakacak. İptal edilen 4 yerde de böyle oldu."

"İDDİALARIMIZ NET"

Partisinin genel merkezinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Ali İhsan Yavuz "Organize usulsüzlük yapıldı, iddiamız net. Biz seçim sistemine güveniyoruz, olan sistemle ilgili değil. Bir tezgah var organizasyon var. Bu seçimlerin temelini sandık sayım döküm cetvelleri oluşturur. Seçim günü torbalar sandık başkanları tarafından teslim alınır. O torbaları ne yapıyor güvenilir değilse ne yapıyor kimsenin bildiği yok. Diyor ki mevzuatımız 2 üye eline sayım döküm cetvelini alır sandık başkanı okur üyeler tık atmaya başlar aynı anda. Sonra bunlar karşılaştırılır çelişki varsa tekrar okunur aynı işlem yapılır. Sandık sonuç tutanaklarına gelmedim. Sayım döküm cetvelinde usulsüzlükler var. Bunlar kasıtlı bir şekilde yapılmıştır. Sandık başkanları üzerinden yürütülen usulsüzlük var. Sayım döküm cetvelinde fazla miktarda hatalar var." dedi

YAVUZ: "CHP KENDİ AYAĞINA SIKIYOR"

Basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Yavuz: "CHP kendi ayağına sıkıyor" dedi ve ekledi:

"Biz CHP'nin bu işin içinde olmadığını düşünmek istiyoruz. CHP tavrıyla bu işin içinde olmadığını hissettirsin istiyoruz. Seçim güvenliği hepimize lazım. Ama CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanlığını almanın heyecanı içerisinde aslında o da ayağına kurşun sıkıyor. AK Parti çok yüksek bir oy aldı. CHP de bu işin içerisinde etkinin olmadığını gösteren adımlar atsın istiyoruz. Kayıt dışı aktörler var. Bu iş organize bir iş. İstanbul'u alsaydık bilr takip etmek boynumuzun borcudur. CHP heyecan içerisinde bunları görebilecek halde değil. Bildiğimiz çok şey var."

SONRAKİ HABER