Ailesine siyanür içirip öldüren genç şizofren çıktı

İzmir Bayraklı'da üniversite kimya bölümü öğrencisi gencin, internetten siparişle aldığı siyanürü ailesine "şerbet" diye içirmesi sonucu anne ve babası hayatını kaybetti, iki kardeşi ve kendisi hastaneye kaldırıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi M. C. K., sağlık raporu için götürüldüğü hastanede şizofreni tanısı konuldu.

F5HABER F5HABER
Ailesine siyanür içirip öldüren genç şizofren çıktı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde üniversite kimya bölümü öğrencisi gencin internetten siparişle aldığı siyanürü ailesine "şerbet" diye içirmesi sonucu bu kişinin anne ve babası öldü, iki kardeşi ve kendisi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili sorgulanan M.C.K.'nİn, anne ve babasını öldürdüğünü itiraf ettiği, son zamanlarda ekonomik olarak zora girdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Soğukkuyu Mahallesi'nde bir apartmanda yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan (21), deney yapmak için internetten siparişle potasyum siyanür aldı.

İddiaya göre, üniversite öğrencisi dün akşam evde siyanür kullanarak bir sıvı hazırladı. Daha sonra bu sıvıyı, annesi Fatma ve babası Mehmet Kalkan'ın "değişik bir şerbet yaptım bir tadın" diyerek içmelerini sağladı.

Anne ve baba siyanürü içer içmez fenalaştı. Üniversite öğrencisi, 16 yaşındaki Mehmet Taha'ya da içirmek istedi ancak kardeşi, anne ve babasının fenalaştığını görünce kabul etmedi. Bu sırada Mahmut Can Kalkan, zorla içirmeye çalıştığı sırada sıvıyı kardeşinin üzerine döktü.

Fenalaşan Fatma Kalkan'ın komşularına haber vermesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istendi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan baba Mehmet Kalkan ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan anne Fatma Kalkan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Siyanürden etkilenen Mehmet Taha ve 4 yaşındaki Emir Can Kalkan, Ege üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Ailesine siyanür içirip öldüren genç şizofren çıktı - Resim : 1

Mahmut Can Kalkan, tedavisinin ardından polislerce gözaltına alındı.

Kalkan'ın son zamanlarda internet üzerinden ticaret yaptığı ve bu süreçte para kaybı yaşadığı için psikolojisinin bozulduğu ayrıca kimya bölümü öğrencisi olmasından dolayı evde de zaman zaman deneyler yaptığı belirtildi.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD ekipleri evde incelemelerde bulundu.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 8 katlı apartmanın en üst katında oturan Mehmet Kalkan ve eşi Fatma Kalkan'ın potasyum siyanür katılan şerbetten ölümüyle ilgili sorgulanan oğulları Dokuz Eylül Üniversitesi kimya bölümü öğrencisi M.C.K.'nİn, anne ve babasını öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.


GENCE DAHA ÖNCE ŞİZOFRENİ TANISI KONULMADIĞI ÖĞRENİLDİ

Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi'nde, iddiaya göre internetten sipariş ettiği siyanürü anne, baba ve kardeşlerine 'Size şerbet yaptım, tadın' diyerek ikram eden ve babası Mehmet K. (46) ile Fatma K.'nın (39) ölümüne, 3 kardeşinin de ölümden dönmesine sebep olan üniversite öğrencisi M.C.K. (21) ile ilgili ortaya şok bir gerçek çıktı. Zanlının, yapılan sağlık kontrollerinde şahsa şizofreni teşhisi koyulduğu bildirildi. M.C.K.'ya daha önceden böyle bir tanı konulmadığı öğrenildi. Ailesine şerbet diyerek siyanür içiren M.C.K.'nın ise emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Oğulları M.C.K.'nın verdiği siyanürü içerek hayatlarını kaybeden anne Fatma K. ile baba Mehmet K. son yolculuklarına uğurlandı. Bornova Ali Rıza Güven Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına talihsiz eşin akrabaları, yakınları ve arkadaşları katıldı. Talihsiz çiftin akrabaları tabutlarının başında dakikalarca gözyaşı döktü. Baba Mahmut K., oğlunun cansız bedeni başında dakikalarca gözyaşı dökerken, kardeşi Hatice Yılmaz da sinir krizi geçirdi. Kılınan cenaze namazlarının ardından çiftin cenazeleri defnedilmek üzere memleketleri olan Yozgat'a gönderildi

SONRAKİ HABER