için kaldı

Ahmet Davutoğlu'ndan Bilim ve Sanat Vakfı açıklaması

AK Parti'den istifa ederek Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu, Bilim ve Sanat Vakfı'yla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Davutoğlu, mesajında, "Bilim ve Sanat Vakfı'na el konulması uygulamasından bir an önce vaz geçilmeli, benzer hukuksuzluklara kapı açan kanuni yanlışların düzeltilmesi için yasama süreçleri devreye girmeli, toplumun her kesiminden ortak bir vicdani ses yükselmelidir" ifadelerini kullandı

F5HABER F5HABER
Ahmet Davutoğlu'ndan Bilim ve Sanat Vakfı açıklaması

Dün, Ahmet Davutoğlu’nun da kurucuları arasında yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı’na ait İstanbul Şehir Üniversitesi’ne kayyum atanmasının ardından, vakfa da 3 kişilik geçici heyet atandığı açıklanmıştı.

Davutoğlu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "​"Bilim ve Sanat Vakfı’na el konulması uygulamasından bir an önce vaz geçilmeli, benzer hukuksuzluklara kapı açan kanuni yanlışların düzeltilmesi için yasama süreçleri devreye girmeli, toplumun her kesiminden ortak bir vicdani ses yükselmelidir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "stanbul Şehir Üniversitesi’ne uygulanan hukuksuz el koymanın üzerine Bilim ve Sanat Vakfı’nı hukuki kılıflar uydurarak “teslim almaya” çalışmak kesinlikle Türkiye’de bir grubun, bir kesimin, bir mahallenin, bir camianın sorunu değildir. Yaşanan, en az 9 aydır kamuoyu önünde dile getirdiğimiz gibi toplumun her kesimini esir almaya çalışan bir hukuksuzluğun, kural tanımazlığın, ben merkezciliğin geldiği noktadır. Vakıf geleneğine, örgütlenme özgürlüğüne, düşünce ve ifade hürriyetine, sivil topluma yapılan bu darbe kimsenin aklına bile getirmek istemediği bir pratiğin önünü açmaktadır"

 

 

SONRAKİ HABER