ADD'den 27 Mayıs darbesi övgüleri

Türkiye'de darbeler dönemini başlatan "27 Mayıs"ın yıl dönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin resmi twitter adresinden darbeyi öven bir dizi tweet atıldı. Başkan Tansel Çölaşan'ın da etiketlendiği tweetlerde Türkiyenin demokrasi alanında büyük dönüşümler yaşadığı günümüzde lanetle anılan darbe için "Ordunun arkasında milletin desteği vardı" ifadesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

F5HABER F5HABER
ADD'den 27 Mayıs darbesi övgüleri

Bugün Türkiye'nin 1946 yılında çok partili hayata geçmesiyle yüzde 53 oy alarak iktidara gelen Demokrat Parti'nin (DP) "ülkeyi baskı rejimine ve kardeş kavgasına götürdüğü" ileri sürülerek ordunun devirdiği 27 Mayıs'ın yıldönümü.

MİLLETİN İRADESİYLE İKTİDARA GELDİLER CUNTACILARIN UYDURMA İTHAMLARINA KURBAN GİTTİLER

27 Mayıs 1960 tarihinde gerçekleşen darbeyle, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüşdü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın uydurma ithamlarla idam edilmişti.

ADD'den 27 Mayıs darbesi övgüleri - Resim : 1
ADNAN MENDERES VE ARKADAŞLARI İDAM EDİLDİ
Milletin iradesiyle iktidara getirdiği siyasetçilerini kurban veren Türkiye bu isimleri "Demokrasi Şehitleri olarak" tarihine altın harflerle yazdı.

Türkiye'yi darbelerle dolu karanlık günlere mahkum eden cuntacılar Türkiye'de uzun yıllar etkili olan vesayet organları kurdu. TBMM tarafından 11 Nisan 1990'da kabul edilen bir kanunla Adnan Menderes ve onunla birlikte idam edilen arkadaşlarının itibarları iade edildi.

DARBEYİ ÖVDÜLER
Darbeyi övmenin suç olduğu ülkemizde bugün Atatürkçü Düşünce Derneği'nin resmi twitter adresinden darbeye çanak tutan ve bunu öven tweetler atıldı.

SKANDAL TWEETLER
Mayıs 1960'da milletin ezici bir desteğiyle iktidara gelen Demokrat Parti'nin devrildiği bugün için skandal yorumlarda bulunan mesajda "Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan yarım yüz yıl önce, anayasa ve hukuk dışına çıkmış bir siyasal iktidara karşı direnme hakkını kullanmış ve ülke yönetimine el koymuştu. Ordunun arkasında milletin desteği vardı." ifadeleri kullanıldı. Mesajların devamında "27 Mayıs 1960 Devrimi, siyasal iktidarı on yıl elinde bulunduran "karşı devrim"i durdurmuştur. Devrimin getirdiği yeni Anayasa ise, Atatürk ilke ve Devrimlerine bağlılığın bilinciyle hazırlanmıştır." denildi.

İşte açıktan anayasal suç işleyen ADD'nin büyük tepki gören o tweetleri;


SONRAKİ HABER