Joost Hiltermann: DEAŞ'tan sonra PKK tehdit olacak

Ortadoğu uzmanı Joost Hiltermann, DEAŞ tehdidinin azalmasıyla, terör örgütü PKK'nın yeni bir tehdit olacağını söyledi.

F5HABER F5HABER
Joost Hiltermann: DEAŞ'tan sonra PKK tehdit olacak

Ortadoğu uzmanı Joost Hiltermann, Rûdaw'a yaptığı açıklamasında DEAŞ tehdidinin azalmasıyla, terör örgütü PKK'nın yeni bir tehdit olacağını söyledi. PKK'nın Kandil'in ardından Şengal, Mahmur ve Kerkük'te de bulunduğuna dikkat çeken Hiltermann, "Artık durum farklı. PKK'nin buradaki varlığı KDP ve KYB için tehdit olacak" diyerek uyarıda bulundu.

ABD'li uzman şunları söyledi:

"BÖLGEDEKİ GERGİNLİĞİ DERİNLEŞTİRDİLER"

Her zaman şunu derler; ortak düşman gelince içerdeki çekişmeler geçici olarak çözülüyor ve taraflar yakınlaşıyor. 2003'ten sonra ortak düşman Bağdat'tı. Tabi kelime anlamıyla düşman değildi. Çünkü Kürt taraflar Bağdat'ta giderek hükümette yer aldılar.

DEAŞ geldikten sonra KDP ile KYB arasında bir yakınlaşma gerçekleşmedi. Bunun sebebi Türkiye ile İran'ın doğrudan müdahalesiydi. Bu ihtilafı fırsata çevirerek Kürdistan Bölgesi'ndeki gerginlikleri daha da derinleştirdiler.

"PKK YENİ TEHDİT OLACAK"

DEAŞ tehdidinin azalmasıyla, PKK yeni tehdit olacak. Şengal, Mahmur ve Kerkük'te PKK güçleri bulunuyor. Aynı zamanda Kandil'de de varlar. Kandil'de eskiden beri bulunuyorlar ama artık durum farklı. PKK'nin buradaki varlığı artık KDP ve KYB için bir tehdit.

SONRAKİ HABER