ABD'den Cumhuriyet Gazetesi davasıyla ilgili küstah açıklama

Son dönemde yaptıkları açıklamalarla Türk kamuoyunun ve hükümetin tepki gösterdiği Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı yeni bir küstah açıklamaya daha imza attı. Yapılan açıklamada Türkiye'nin yargı bağımsızlığına ve ifade özgürlüğüne saygı göstermesi gerektiği vurgulanırken, "Keyfi bir şekilde tutuklu olduklarına inandığımız gazetecilerin ve diğerlerinin serbest bırakılmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

F5HABER F5HABER
ABD'den Cumhuriyet Gazetesi davasıyla ilgili küstah açıklama

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Cumhuriyet Gazetesi davası hakkında skandal açıklamalarda bulundu. Sözcü Heather Nauert, Türkiye'nin yargı bağımsızlığına ve ifade özgürlüğüne saygı göstermesi çağrısı yaptı.

Nauert ABD'nin, "Türkiye'de hükümeti eleştirenlerin gözaltına alınmasından" ciddi rahatsızlık duymaya devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin yargı bağımsızlığına, ifade özgürlüğüne ve adil yargılanma hakkına saygı göstermesi çağrısında bulunduklarını belirtti.

Sözcü Nauert, "Keyfi bir şekilde tutuklu olduklarına inandığımız gazetecilerin ve diğerlerinin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD Büyükelçisi John Bass'ın Cumhuriyet Gazetesini ziyaret ettiğini ve Cumhuriyet davasını yakından takip ettiğini de dile getirdi.

SONRAKİ HABER