için kaldı

Deniz Baykal'ın sağlık durumu nasıl?

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor. Baykal'ın 72 saatlik kritik süreci atlattığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş "Kanamada gerileme var, kötüye gidiş yok" dedi.

F5HABER F5HABER
Deniz Baykal'ın sağlık durumu nasıl?

Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 4'üncü gününde devam ediyor. Baykal'ın 72 saatlik kritik süreci atlattığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş "Kanamada gerileme var, kötüye gidiş yok" dedi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle sabahın erken saatlerinde Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Beyine giden ana damarlarından birinde tıkanıklık olduğu belirlenen ve 4 günde 3 kez ameliyat edilen Baykal, ilk operasyondan sonraki 72 saatlik kritik dönemi atlattı.

Tedavisine uyutularak devam edilen Baykal, bugün saat 08.45'de tomografiye girdi.

Tomografi sonuçlarının bir önceki güne göre daha iyi olduğu öğrenildi.

'Kötüye gidiş yok'

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. İbiş, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"72 saatimiz doldu. 72 saat çok önemli ve kritikti. Ödem şiddetli oldu kanama da oldu. Ancak son 24 saattir bu bulgularda herhangi bir ilerleme olmadı tam tersine bir gerileme oldu. Elbette ciddiyetini yine koruyor. Ancak kötüye gidiş yok. Yaşamsal bulguları iyi hepsi kontrol altında. Nörolojik bulgularında iyiye doğru bir dönüş var düne oranla iyi durumda. Tomografi bulguları yine dün ki tomografiye göre daha iyi. Bunlar da bizim umudumuzu yükselten bizi sevindiren bulgular.

Tekrar ediyorum kötüye gidiş yok. Tam aksine bizi umutlandıracak olumlu bulguları elde ediyoruz. Uyutulma işlemi devam ediyor. Beynin kendisini koruması için uyutulma işlemi çok önemli bu devam ediyor devam edecek. Dünyanın e iyi kliniğindeki uygulamalar aynen burada uygulanıyor hiçbir eksiğimiz yok. Elimizden gelenin ene iyisini yapıyoruz.

Ataç Baykal da karar süreçlerimizin hepsinin içerisinde

Deniz Baykal beyin oğlu Ataç Baykal'da karar süreçlerimizin hepsinin içerisinde her toplantımızda burada. Uygulamaların, tedavi çabalarının ne kadar yüksek düzeyde olduğunu biliyor. Nörolojik bulgularında olumlu bulgular var. Kafatasında belli bölüm açılıyor basıncı düşürmek için. İlave tomografi yok yarın yapılabilir. Bilgi kirliliğine itibar etmeyin bizim dışımızda ne tür bir gelişme olursa olumlu veya olumsuz şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz. "

Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin, "Beynin istirahat ettirilmesi için uyutma devam ediyor. Şu anda gelişmeler olumlu. İnşallah daha güzel olacak. Sayın Baykal'ın tedavisi Türkiye'nin en yetkin hekimleri eliyle devam ettiriliyor. Şu anda özel bir değişiklik yok" dedi.

Ziyaretçi akını

Bu arada sabah saatlerinden bu yana hastaneye ziyaretler devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek Baykal'ın ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra doktorlarından bilgi aldı.

BAYKAL'A ÖZEL PROF

Öte yandan, Deniz Baykal'ı hastanede ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Uğur Türe, Cumhurbaşkanlığı'na ait özel uçakla İstanbul'dan Ankara'ya götürüldü.

Türe, yoğun bakımda uyutulan 79 yaşındaki Baykal'ı muayene etti.

Uğur Türe kimdir?

Deniz Baykal'ın sağlık durumu nasıl? - Resim : 1

1963 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. 1980 yılında Ankara, Bahçelievler Deneme Lisesini bitirdi. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Kızılören sağlık ocağı İncesu Kayseri'de pratisyen doktor olarak görev yaptı. 1987-1992 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesi Nöroşirürji Kliniğinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1990- 1993 yılları arasında University of Zurich, İsviçre'de ve 1995- 1997 yılları arasında University of Arkansas for Medical Scienses, Little Rock, Arkansas, USA 'da "Research Fellowship "olarak çalıştı. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim dalında Yardımcı doçent olarak göreve başladı ve aynı fakültede 1999 yılında Beyin ve Sinir cerrahisi doçenti oldu. 2003 yılından beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında görevine devam etmektedir. İngilizce bilmektedir. Türe'nin cerrahi nöroanatomi ve cerrahi teknikler hakkındaki çalışmaları, en önemli uluslararası nörocerrahi dergilerinde ve kitaplarda yayınlanmıştır. Çeşitli ülkelerde davet edilen bir konuşmacı olarak çeşitli kongre, toplantı ve kurslara katıldı; ABD, Brezilya, Portekiz, Finlandiya, İspanya, İsviçre, İngiltere, Almanya, Çin ve Japonya dahil olmak üzere, "CNS Kongresi" nde "Üstün bir occipitofrontal fasikül var mı?" Konulu sunumu için "onurlu anma" ödülüne layık görüldü. "Eksen ekseninde rezeksiyon için aşırı yanal transatlas yaklaşımı" sunumu "Kuzey Amerika Kafatası Baz Toplumu Kongresi" nde "en çok katkıda bulunan kağıt" ile ödüllendirildi. "Prof. Hamit Ziya Gökalp Genç Nörocerji Ödülü ". Dr. Türe, "Türk Nöroşirürji Derneği", "Amerikan Nörolojik Cerrah Birliği", "Nörolojik Cerrah Kongresi", "Kuzey Amerika Kafatası Bazi Toplumu" ve "Dünya Nörolojik Cerrahi Akademisi" üyesidir. "Nöroşirurji" ve "Nöroşirürji İncelemeleri" dergilerinin yönetim kurulu üyelerinden oluşmaktadır.

SONRAKİ HABER