TSK: 3530 terörist öldürüldü

Zeytin Dalı Harekâtı'nın 50. gününde TSK ve ÖSO güçleri, artık dış mahallelerin 600 metre yakınına kadar ulaştı. TSK Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3530 oldu. Öte yandan Irak'ın kuzeyindeki hava destekli operasyonlarda 10 terörist etkisiz hale getirildi.

F5HABER F5HABER
TSK: 3530 terörist öldürüldü

Zeytin Dalı Harekâtı'nda dün itibarıyla 55. gün geride kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), dün Afrin'de 16 köy ve noktayı daha teröristlerden kurtardı. Böylece ilçe merkezine ait dış mahallelerin yaklaşık 600 metre yakınına ulaşılmış oldu. Yerel kaynaklar merkeze yakın bu noktalarda da zaman zaman çatışmalar yaşandığını kaydetti.

3530 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk silahlı Kuvvetleri'nden yapılan son açıklamada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3530'a yükseldiği belirtildi.

IRAK'IN KUZEYİNE OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgelerine düzenlenen hava destekli operasyonlarda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 3'üncü Piyade Tümeni Komutanlığınca Irak kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgesine operasyon düzenlendi.

TSK: 3530 terörist öldürüldü - Resim : 1

Yaklaşık 10-15 kilometre derinliğe varan bölgelerde yürütülen operasyonlarda, biri betondan yapılan birçok sığınak tespit edildi. Operasyon kapsamında gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetinde antitank füzesi konkurs, RPG-7 roketatar, doçka ağır makinalı tüfek, BKC makinalı tüfek, kalaşnikof, M-16 piyade tüfeği olmak üzere çok sayıda silah ile ÇNRA, roketatar ve hafif silah mühimmatları, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, yaşam malzemeleri ve örgütsel doküman ele geçirildi.Bölgenin yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikteki dağlık, kayalık arazi kesimlerinde, hava destekli devam eden operasyonlarda toplam 10 terörist etkisiz hale getirildi.

SONRAKİ HABER