için kaldı

3 kişiyi öldürüp 4 kişiyi yaralayan zanlının ifadesi: Cinayetleri cin kabilesinin reisi Hannas işledi

İstanbul Başakşehir ve Küçükçekmece'de üç kişiyi öldürüp, ikisi polis dört kişiyi yaralayan ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan şüpheli G.G.´in savcılıktaki ifadesi herkesi şoke etti. Cumhuriyet savcısına verdiği ifadede şüpheli G.G., "Ben 3-4 ay kadar önce silahla vurulmuştum. O günden sonra "Hannas" denilen cin kabilesinin reisini görmeye başladım. Bu cinayetleri işleyen "Hannas" dediğim varlıktır. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

F5HABER F5HABER
3 kişiyi öldürüp 4 kişiyi yaralayan zanlının ifadesi: Cinayetleri cin kabilesinin reisi Hannas işledi

İstanbul Başakşehir ve Küçükçekmece'de işlediği seri cinayet ve yaralama olaylarının ardından iki polisi yaralayan G.G., saklandığı viyadük altında yakalanmıştı.

"HANNAS SİLAHI ÇEKTİ"

Şüpheliler G.G., ve olay gecesi kullandığı araçtaki N.A., U.r U, ve F. T. Küçükçekmece Adalet Sarayı´na sevk edildi. 18 yaşından küçük olduğu gerekçesiyle işlemleri Çocuk Şube Müdürlüğü'nde yapılan A. Ü. de adliyeye sevk edildi.

"UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADIM"

Burada Cumhuriyet savcısına verdiği ifade de G.G., "Ergül M. benim mahalleden samimi arkadaşımdır. Olay gecesi muhabbet etmek için eve çağırmıştım. Normalde de sürekli gelir giderdi. O geldiğinde evde kimse yoktu. Ben normalde uyuşturucu madde kullanırım ama birlikte evde iken kullanmadık.

"CİN KABİLESİNİN REİSİNİ GÖRÜYORUM"

Ben 3-4 ay kadar önce M.G. isimli amcam tarafından silahla vurulmuştum. O günden sonra "Hannas" denilen cin kabilesinin reisini görmeye başladım. Bununla alakalı tedavi de görüyorum.

"HANNAS, ERGÜL'Ü VURDU"

Benim Ergül ile aramda herhangi bir husumet yoktur. Olay gecesi de tartışmadık. "Hannas" dediğim bu varlık silahı çekti. Ergül'ü vurdu. Neresinden vurduğunu hatırlamıyorum. Silah Ergül'ün silahıydı. Ardından ben evden çıktım" dedi.

Bir süre sonra arkadaşı Ayhan M.'ü ziyaret etmek istediğini farklı bir amacının olmadığını söyleyen şüpheli G.G., "Ayhan´ı da yine mahalleden tanırım, arkadaşım olur. Beni çok sever, aramızda bir husumet yoktur. Saat gece 11-12 sıralarında ben Uğur isimli arkadaşımı arayarak Ayhan M.l'ün evine götürmesini istedim. O da Nevzat ile birlikte araçla evin önüne geldi. Benim yanımda Ferdi ve Atilla da geldi. Onlara "Gelin Ayhan ağabeyin yanına gideriz, hem de birlikte otururuz" dedim.

"O SIRADA SİLAH SESİ DUYDUM"

Ardından beşimiz birlikte Ayhan´ın evinin önüne gittik. Ferdi ve Uğur'a "Ben gidip müsait mi diye bakayım, sonra size haber veririm" dedim. Atilla ile onlara göre daha samimi olduğumdan o da benimle geldi. Kapıyı Ayhan'ın babası Celal açtı. Atilla, Celal´i görünce aşağıya indi. Ayhan ağabeyi sordum. O da evde olmadığını söyledi. O sırada silah sesi duydum. Celal'in düştüğünü görünce kaçtım. Evde başka kimse olup olmadığını bilmiyorum. Ardından diğerlerinin yanına döndüm. Diğerlerinin sesleri duyup duymadığını bilmiyorum. Onlara Ayhan ağabeyin evde olmadığını söyledim" dedi.

"POLİSİN EVİMİN ÖNÜNDE OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

İfadesinin devamında şüpheli G.G.. "Atilla ya, 'Keyfim yok, gel biraz takılalım' dedim. Bu sırada olaylarda kullanılan silah benim belimde idi. O Sırada beni mahalleden biri arayıp polislerin evimizin önünde olduğunu söyledi. Ben de korktuğum için amcam Hacı G.´in evine gidip sığınmak istedim. Amcamın kapısını çaldım.

"HANNAS, YENGEME, AMCAMIN KIZI VE EŞİNE ATEŞ ETTİ"

Saat geç olduğu için beni eve almak istemedi. Üst katta oturan Sevim T. kapıyı açtı. İçeri davet etti. Bana olayları sordu. Adem T. de yanında idi. Daha sonra Güllü G. yanımıza geldi. Polislerin niye geldiğini sordu. Ben de bilmediğimi söyledim. Daha sonra olayları tam hatırlamıyorum. Ancak "Hannas" dediğim varlık Güllü G. isimli yengeme, amcamın kızı Sevim T. ve Adem T.'ye ateş etti. Ben etmedim. Nasıl ve nerelerinden vurulduklarını bilmiyorum. Ardından korkup kaçtım. Atilla bana seslerin ne olduğunu sordu. Ben de "Bilmiyorum, tuhaf tuhaf şeyler oluyor. Beni yalnız bırakma" dedim. Atilla da itiraz etmeyip benimle geldi" diye ifade verdi.

"HANNAS SİLAHI ALIP POLİSLERE ATEŞ ETTİ"
Daha sonra Aksaray´da Bekir isimli arkadaşını ziyaret etmeyi düşündüğünü ancak kendisini polislerin durdurmak istediğini anlatan şüpheli G.G., "Polis memurlarından biri bana "Kenara geç" diye söyledi. O esnada `Hannas´ silahı alıp onlara ateş etti. Ben polis olduklarını bilsem asla böyle bir hareket yapmazdım. Buna karar veren Hannas'tır. Benim memurlara yönelik herhangi bir kinim yoktur. Ardından Atilla ile beraber kaçtık. Atilla'yı kaybettim.

"TAKSİCİYİ VURMAKTAN VAZGEÇTİM"
Yolun karşısından bir taksiye bindim, Şahintepe'ye gitmek istedim. Taksiciye sürekli sesler geldiğini söyledim. İçimden seslerin taksiciyi öldür dediğini anlattım. Yolda çevirme vardı. Taksici o çevirmeye takılmayınca ben bir anda üzüldüm, taksiciyi vurmaktan vazgeçtim. Daha sonra beni Şahintepe'ye bıraktı. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum. Bu cinayetleri işleyen "Hannas" dediğim varlıktır" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturma sonucu 19 Eylül 2022 tarihinde meydana gelen olaylar dizisinin üzerindeki sır perdesi kalktı. G.G.'in saat 00.30'da birlikte uyuşturucu aldığı arkadaşı Ergül M.'in yanına gittiği öğrenildi. Evde otururken aralarındaki alacak verecek meselesi yüzünden tartıştıkları öğrenilen ikilinin arasında yaşanan kavganın ardından G.G. Ergül Maden'i tabancayla başından vurarak öldürdü.

"BENİMLE MİSİN' DEYİNCE ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUP KABUL ETTİM"

G.G.'in daha sonra dışarı çıktığı ve arkadaşı olan 17 yaşındaki A.Ü.'yü telefonla aradığı ve buluştuğu öğrenildi. Şüpheli G.G., A.Ü.'ye "Ben bir şeyler yaptım. Benimle misin yoksa değil misin?" diye sorduğu "Seninleyim" cevabını alınca ikilinin birlikte hareket etmeye başladığı öğrenildi.

ARKADAŞININ BABASINI ÖLDÜRDÜ

Bu konuşmanın ardından arkadaşları olan Nevzat A., Uğur U. ve Ferdi T.'nin yanına giden iki şüphelinin bir süre sonra bir otomobile binerek hareket ettikleri belirlendi. Küçükçekmece'de bulunan Ayhan adlı arkadaşlarının yanına giden 5 kişiden Nevzat, Uğur ve Ferdi'nin araçta kaldığı G.G. ve A.Ü.'ün yukarı çıktığı belirtildi. A.Ü.'nün ifadesine göre G.G., Ayhan'ın babası 70 yaşındaki Celal M.l'ü "Oğlumu ne yapacaksınız" diye cevap verince başından tabancayla vurarak öldürdü. İkili aşağı inerek kendilerini bekleyen ve cinayetlerden haberi olmadığı öğrenilen diğer arkadaşları ile birlikte olay yerinden ayrıldı.

SIĞINMAK İÇİN GİTTİĞİ EVDE KURŞUN YAĞDIRDI

Araçtan amcasının evine yakın bir yerde inen şüphelilerin yürüyerek sığınmak amacıyla eve gittikleri belirlendi. Kapıyı açan yenge Güllü G.'in onu içeri almaması üzerine tartışma yaşandığı bu sırada üst katta oturan kuzenlerin de aşağı indiği belirlendi. Şüpheli A.Ü.'nün ifadesine göre G.G. A.Ü.'ye "Sen aşağı in beni bekle" dedikten kısa bir süre bina silah sesleriyle çınladı. Yengesini öldüren ve kuzenlerini ağır yaralayan şüpheli binadan hızla aşağı inerek arkadaşı ile birlikte olay yerinden kaçtı.

BABASINI TEHDİT EDİP PARA ALMIŞ

Polis soruşturmasında şüphelilerin bu olayın ardından G.G.'in Yenibosna'da bulunan babasının tekstil atölyesine gitti. Burada baba Mehmet G.i de tehdit ederek zorla para alan şüpheliler bir minibüse binerek Fatih bölgesine geldi.

ARDINDAN POLİSLERİ VURDU

Bir marketten alışveriş yapmakta olan bölgede görevli polis memurları şüphelilere kimlik sormak istedi. Bir anda silahını çeken şüpheli iki polisi yaralayarak olay yerinden kaçtı.

17 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ "POLİSLERİ VURUNCA KOŞARAK ONDAN KAÇTIM"

Çocuk şube müdürlüğünde ifade veren şüphelilerden A.Ü. "Uyuşturucunun etkisinde olan arkadaşının kendisini de öldürmesinden korkarak onunla birlikte kalmak zorunda kaldım. Ben de uyuşturucu kullandığım için kaçmayı düşündüm ama koşacak halim olmadığı için öldürülmekten korkup kaçamadım. Son olarak polisleri vurduğunda o koşarken ben başka bir sokağa saparak ondan kurtuldum." dedi.

ŞÜPHELİ "YAKALAMASAYDINIZ BİR KAÇ KİŞİ DAHA ÖLDÜRECEKTİM"

Polisin takibi sonucu bir viyadük altında yakalanan G.G.'in yakalandığında polislere direnmediği ve "Yere yat" komutuna uyarak teslim olduğu belirtildi. Şüphelinin ilk sözlerinin ise "Yakamasaydınız bir kaç kişi daha vuracaktım" olduğu öğrenildi.

SONRAKİ HABER