Dışişleri: Kos'ta bir vatandaşımız öldü, iki vatandaşımız yaralandı

Dışişleri Bakanlığı, Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden iki kişiden birinin Türk olduğunu doğruladı.

F5HABER F5HABER
Dışişleri: Kos'ta bir vatandaşımız öldü, iki vatandaşımız yaralandı

Dışişleri Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre dün gece Yunanistan'ın Kos adasında (İstanköy) meydana gelen depremde bir Türk vatandaşı vefat etti. Bakanlık, kimlik bilgileri tespit edilen Türk vatandaşın ailesine ulaşmaya çalışıldığını duyurdu. Bir Türk vatandaşının da ağır yaralı olduğu ve Atina'ya nakledilmekte olduğu belirtilirken Türkiye'nin Atina Pire Başkonsolosluğu'nun bu vatandaşın durumu ile ilgilendiği bildirildi.

‘200 TÜRK VATANDAŞININ TAHLİYESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR'
Bakanlık, depremle ilgili şu bilgileri verdi: "Diğer bir vatandaşımızın ayağının kırıldığı, hastanede olduğu ve Türkiye'ye dönmek istediği bildirilmiştir. İstanköy Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği Dernek Başkanı Kadri Memiş yanında kendisine refakat etmektedir.

200'ün üzerinde vatandaşımızın tahliyesi için çalışmalar devam etmektedir. Liman ve Gümrük binası hasar gördüğü için Bodrum'dan veya Yunanistan'ın diğer bölgelerinden gemi seferlerine izin verilmemektedir. İstanköy Liman Başkanı ile görüşülerek yakındaki bir rıhtıma özel sefer yapılması için izin sağlanmıştır. Başkonsolosluğumuzun koordinasyonunda Bodrum'dan yola çıkan yaklaşık 250 kişilik bir yolcu gemisi İstanköy'e varmıştır. Vatandaşlarımızı aldıktan sonra Bodrum'a hareket edecektir. Ardından ikinci bir sefer daha yapacaktır.

Depremde İstanköy meydanında bulunan Defterdar Cami'nin minaresinin çöktüğü, karşısında bulunan çeşmenin de kubbesinin zarar gördüğü anlaşılmaktadır.

Yakınları hakkında bilgi almak veya yardım isteyen vatandaşlarımız Dışişleri Bakanlığımızın Çağrı Merkezine (0312-292 29 29) 24 saat ulaşabilirler."

SONRAKİ HABER