için kaldı

Bir ilde daha orman yangını!

Yangınla mücadele 4 ilde 9 noktada devam ediyor: Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli... Isparta'da alevlerin Yazılı Kanyon Tabiat Parkı'nı tehdit ettiği bildirildi. Bakan Pakdemirli, ülke genelindeki yangınlara 16 uçak ve 51 helikopter ile havadan müdahale yapıldığını söyledi. Bakan Soylu ise Muğla'da 10 bin kişinin evlerinden tahliye edildiğini açıkladı.

F5HABER F5HABER
Bir ilde daha orman yangını!

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor.

Antalya ve Muğla'nın yanı sıra Isparta ve Denizli'de de yangın çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 6 günde 31 ildeki 129 yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Pakdemirli'nin açıklamasına göre; 4 ilde 9 yangınla mücadele ediliyor.

Alevlere 16 uçak ve 51 helikopter  ile havadan müdahale ediliyor. 

Milas'taki Yeniköy Termik Santraline alevlerin yaklaştığı iddialarına değinen Bakan Pakdemirli, "Şimdilik orada bir problem görünmüyor. Rüzgar da o yönde esmiyor, bir problem yok" diye konuştu.

SABOTAJ İDDİALARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 8 yerleşim yeri tamamen olmak üzere 13 mahallenin boşaltıldığını söyledi. Sobataj iddiaları için Soylu, "300'e yakın ihbar geldi, her biriyle ilgileniyoruz. Yangınlarla ilgili özel bir ekip çalışıyor" dedi. Soylu, Muğla'da 10 bin vatandaşın tahliye edildiğini söyledi. 

"YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEYECEK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise yanan alanların turizm imarına açılacağı iddialarını yalanladı. Ersoy, "Yanan orman arazilerinin herhangi bir sebeple yapılaşmaya veya başka amaçla tahsisi mümkün değildir" diye konuştu.

ANTALYA

Antalya'da yangının yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. İlçedeki camilerden tahliye anonsları yapılmaya başlandı. Alevler ilçe merkezine çok yaklaştı. 

MUĞLA

Bodrum'da alevler Mumcular-Mazı Köyü arasında etkili oluyor. Rüzgarın aniden yön değiştirmesi ekiplerin müdahalesini güçleştiriyor. Müdahale sürerken Mumcular-Mazı Köyü yolu da kapatıldı.

Alevler, Milas ilçesine bağlı Çökertme Mahallesi'ni tehdit etmeye devam ediyor. Çok sayıda vatandaşın alevler nedeniyle kaçmaya başladığı bildirildi.

ÇÖKERTME'DE ALEVLER YENİDEN BÜYÜDÜ

Marmaris ile Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda 5 gün önce çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde de etkili oldu.

Ekipler, yangını kontrol altında tutmak için gece boyunca karadan çalışmasını sürdürdü. Sabahın ilk ışıklarıyla 2 ilçede de hava araçları çalışmalara yeniden başladı. Bölgeye sevk edilen helikopterler ile uçaklar yangınlara havadan müdahale ediyor.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı 100 kişilik grup da Marmaris'te söndürme çalışmasına katılıyor. Büyükşehirler, çevre illerden gelen itfaiye, ve arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının da kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürdürülüyor.

ISPARTA

Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı mevkisindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere müdahale için bölgeye ekipler sevk edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

TUNCELİ

Tunceli’nin Hozat ilçesinde 3 gün önce çıkan yangın ise söndürüldü. Özel Güvenlik Bölgesi olan alanda soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangının çıkış sebebi olarak devam eden operasyonlardan kaynaklı terör örgütü mensuplarının bölgeden kaçmak için yangını başlattığı belirtildi.

AB'DEN UÇAK DESTEĞİ

AB de Türkiye'ye yangın söndürme uçağı desteğinde bulunacak. İspanya'dan yangın söndürme uçaklarının saat 13.00 gibi gelmesi bekleniyor. Hırvatistan'ın uçakları ise saat 17.00'de gelecek.

.

SONRAKİ HABER