için kaldı

100 yıllık onur 100 yıllık gurur! 19 Mayıs kutlu olsun!

Türk Milleti'nin, en zor ve en imkansız koşullarda dahi teslim olmayacağını, 19 Mayıs 1919'da başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesi bugün 100 yaşına girdi.

F5HABER F5HABER
100 yıllık onur 100 yıllık gurur! 19 Mayıs kutlu olsun!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, tam yüzyıl önce, bölünmüş, parçalanmış ve yok edilmeye mahkum edilmiş Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ateşini yaktığı gün olan 19 Mayıs 1919 tarihi bir asrı devirdi. İstiklal mücadelesinin ilk adımı olan ve 19 Mayıs ile bütünleşen Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusu ise kendisini yurt genelinde hissettirmeye başladı. 19 Mayıs 100. yılında yurdun her köşesi al bayraklarla donandı.

100 yıllık onur 100 yıllık gurur! 19 Mayıs kutlu olsun! - Resim : 1

KUTLAMALARIN MERKEZİ SAMSUN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle devlet erkanının bir araya geleceği Samsun'da da, yüz yıl anması için hazırlıklar tamamlandı. Ülkenin her yanından binlerce genç, 19 Mayıs'ta Samsun'da olmak için yola çıktı. İşte bugünü kapsayacak 100 yıl kutlamalarından kesitler...

TÜRK YILDIZLARINDAN GÖSTERİ

19 Mayıs 1919'un, 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında gösteri yapmak için kente gelen Türk Yıldızları, Samsun Çarşamba Havaalanı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Ekibin en küçük ziyaretçileri ise Atakum Belediyesi Özdemir Anaokulu öğrencileri oldu.

100 yıllık onur 100 yıllık gurur! 19 Mayıs kutlu olsun! - Resim : 2

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN KONSER
Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde ve Samsun Valiliği'nin girişimiyle düzenlenen kutlama etkinliklerinin başladığı dün birçok konser verildi. 1919 metrelik Türk bayrağıyla geniş katılımlı bir Gençlik Yürüyüşü düzenlendi. Samsun'da bu coşkuyu yaşamak isteyenler Halk Oyunları Festivali Galası'nı, kahramanlık türküleri ve Haluk Levent konserlerini doyasıya izleme imkanı buldu. Bugün Fettah Can, Samsunlulara bir konser verecek.

DRAGON BOT YARIŞI VE MARATON
Kutlamalar kapsamında Dragon Bot Yarışları Eleme ve Finalleri'nin yanı sıra bugün de Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu ve Türkiye Kulüpler Yarı Maratonu Finali yapılacak.

100 yıllık onur 100 yıllık gurur! 19 Mayıs kutlu olsun! - Resim : 3

DEVLET ERKANI SAMSUN'DA OLACAK
Bu sabah Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı Karşılama ve Bayrak Çıkışı Töreni gerçekleştirilecek. Yine önceki gün İstanbul'dan yola çıkan ve yüzlerce üniversite öğrencisinin içinde bulunduğu Piri Reis gemisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Samsun Limanı'nda karşılanacak. Dün başlayan törenler, bugün devlet erkanının katılımıyla zirveye ulaşacak.

SONRAKİ HABER