için kaldı

1 Haziran sonrası yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kabine toplantısı öncesi önemli açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağına kabine toplantısında karar verileceğinin altını çizerek, gönlünden geçenin yüz yüze eğitime geçilmesi olduğunu vurguladı. Bakan Selçuk, "Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli" dedi.

F5HABER F5HABER
1 Haziran sonrası yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Haziran sonrası telafi eğitimin başlayıp başlamayacağı ve telafi eğitimle ilgili açıklamalar yaptı. Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'nin sorularını yanıtlayan Selçuk, telafi eğitimin yüz yüze yapılıp yapılmayacağına Kabine toplantısında karar verileceğinin altını çizdi.

Bakan Selçuk, kararı ilgili bakanlıklarla görüşerek alabilceklerini belirterek, "Bunun kararı kabine toplantısı ve sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle bu hafta başı netleşecek. Tabii Sağlık Bakanlığı’nın ve diğer ilgili bakanlıkların görüşleri de var. Tek başımıza alacağımız bir karar değil" ifadelerini kullandı.

Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin başlamasını istediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli. Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından ruhsal olarak geliştirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur."

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okulların yeni dönemde sonbaharda açılmasının planlandığını belirterek, "İklim koşulları açısından okulların ağustos ayında açılması bize göre doğru değil. O nedenle okulları sonbaharda (eylül gibi) açmayı planlıyoruz" dedi.

SONRAKİ HABER