için kaldı

Ahmet Hakan: 'Hayır' çadırındakiler muazzam bir fırsatı tepti, güzelim pası gole çeviremedi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği 'Hayır' çadırındaki vatandaşların "muazzam bir fırsatı teptiğini" iddia etti. "Aralarından bir teki bile 'Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olmasını istemediğimiz için hayır diyoruz' demiyor, diyemiyor" diyen Hakan, "Bu fırsatı tepiyor, bu imkânı heba ediyor, bu güzelim pası gole çeviremiyor" ifadesini kullandı.

F5HABER F5HABER
Ahmet Hakan: 'Hayır' çadırındakiler muazzam bir fırsatı tepti, güzelim pası gole çeviremedi

'Hayır' çadırında Erdoğan ile konuşan gönüllüleri eleştiren Ahmet Hakan, köşesinde "Hakkını veremeyeceksen o çadırı kurmayacaksın kardeşim!" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Sarıyer'de 'hayır' çadırı ziyareti konuşulmaya devam ediyor. Bu konuyu ele alan Ahmet Hakan, 'hayır' çadırını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı büyük bir fırsatın kaçtığı görüşünde.
'Hayır'cı vatandaşların fırsat tepip, pası gole çeviremediğini savunan Hakan, Erdoğan'a karşı sorulması gerektiğini düşündüğü soruları böyle sıraladı:

"O ÇADIRI KURMAYACAKSIN KARDEŞİM"

"Aralarından bir teki bile..."Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olmasını istemediğimiz için hayır diyoruz" demiyor, diyemiyor.

Aralarından bir teki bile..."Biz tek bir akılla değil, ortak akılla yönetilmek istediğimiz için hayır diyoruz" demiyor, diyemiyor.

Aralarından bir teki bile..."Biz doğru dürüst bir denge denetim sistemi istediğimiz için hayır diyoruz" demiyor, diyemiyor.

Aralarından bir teki bile... "Biz hiçbir gerekçe gösterilmeden tek bir kişi tarafından Meclis'in yenilenme kararının verilmesini istemiyoruz" demiyor, diyemiyor.

Bütün bunları geçtim... "Bu sistem sizden farklı düşünen birinin eline geçerse ne olacak" demeyi akıl eden tek bir kişi bile çıkmıyor, çıkamıyor.

Bunlar denmediği gibi... "Çağdaş yaşam, Atatürkçülük, ayrımcılık, kadın meseleleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü" gibi...
Tam da Tayyip Erdoğan'ın en rahat top koşturacağı alanlarda laflar sıralanıyor. Kıssadan hisse: Hakkını veremeyeceksen o çadırı kurmayacaksın kardeşim!"

SONRAKİ HABER