Günde 7 tane yerseniz böbrekleri temizliyor

En sinsi ilerleyen hastalıklarından biri de böbrek hastalıkları. Ancak bu besinleri düzenli tüketirseniz böbreklerinizi sağlıklı tutabilirsiniz. İşte böbrekleri temizleyen besinler ve böbrek hastalıklarıyla ilgili tüm merak edilenler...

Günde 7 tane yerseniz böbrekleri temizliyor - Sayfa 1

Böbrek hastalıkları, çoğu zaman hiçbir belirti vermeden ilerler ve son evrelere geldiğinde idrarda kan, şiddetli ağrı gibi belirtiler verir. Başlangıçta hiçbir belirti vermeden ilerlediği için böbrek hastalıklarına yakalanmadan önce mutlaka önlem almak, düzenli beslenmek ve bazı yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Peki böbrek hastalıklarının belirtileri nelerdir? Böbrek hastalıklarına iyi gelen besinler nelerdir? Hangi besin böbrekleri temizler? Böbrek hastalıklarına yakalanmamak için hangi besinlerden uzak durmak gerekir?

137
Günde 7 tane yerseniz böbrekleri temizliyor - Sayfa 2

Böbrek rahatsızlığı toplumda çok sık görülmesine rağmen belirtileri geç fark edilen bir rahatsızlıktır. Ülkemizde pek çok kişi bu hastalığın farkında değil. Yapılan araştırmalara göre kronik böbrek hastalarının sadece yüzde 10 bu rahatsızlığın farkındadır. Kronik böbrek hastalığı olanlar genellikle böbrek rahatsızlığını hastalığın son evrelerine gelindiğinde fark ederler. Böbrek rahatsızlığı doktorun teşhisi ile ortaya çıkan bir rahatsızlık olmasına rağmen kendinizde fark ettiğiniz bazı durumlar hastalığın habercisi olabilir. İşte böbrek hastalığının belirtileri...

YORGUN VE BİTKİN HİSSEDİYORSANIZ

Börek işlevlerinde azalma olduğunda kan temizlenemez ve kanda bulunan zararlı maddeler artar. Bu da kişilerde halsizliği neden olur. Bunun dışında böbrek hastalığı kansızlığa bu da halsizliği neden olur.

237
Günde 7 tane yerseniz böbrekleri temizliyor - Sayfa 3

UYUYAMIYORSANIZ

Böbrekler kanı yeteri kadar temizleyemediği zaman zararlı maddeler kana geçmeye başlar, bu durumda beraberinde uyuyamama sorununu getirir.

337
Günde 7 tane yerseniz böbrekleri temizliyor - Sayfa 4

CİLDİNİZ KURUYORSA VE KAŞINIYORSA

Böbrekler kandaki mineral ve besin dengesini sağlayamadığında ciltte kuruluğa ve kaşıntıya sebep olur.

437