Gülistan Doku'nun bulunması için baraj suyunun tahliyesine başlandı

Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 200'üncü günde, AFAD ekiplerinin Uzunçayır Baraj Gölü'nde yaptıkları kıyı ve yüzey aramasıyla devam etti.

Gülistan Doku'nun bulunması için baraj suyunun tahliyesine başlandı - Sayfa 1

Gülistan Doku'nun bulunması çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun tahliye çalışması sürüyor. Uzunçayır Hidroelektrik İşletmesi yetkilileri, barajdaki suyun boşaltma işlemlerinin dikkatli ve titiz bir şekilde yapıldığını aktardı. 

Gülistan Doku'nun bulunması için baraj suyunun tahliyesine başlandı - Sayfa 2

Yetkililerden yapılan açıklamada, "Uzunçayır Baraj Gölü'nün kodu 897 ve bu kod en fazla 885'e inebilir. Baraj gölünde bu kodu 3 elektrik üretim türbinimiz var. Bu türbinleri 24 saat tam kapasiteyle elektrik üreterek boşaltıyoruz. 

Gülistan Doku'nun bulunması için baraj suyunun tahliyesine başlandı - Sayfa 3

Kapakları açma durumumuz söz konusu değil. Kapaklar açılsa istemediğimiz sonuçlar çıkar ortaya bunun için üretimimizi 3 türbinle 24 saat yaparak suyun debisini  15-20 gün arasında düşürmeyi planlıyoruz. Eğer son koda yani 885 koduna indiğinde Sarısaltuk Viyüdüğü dibinde belirlenen alan tam ortaya çıkmaz ise o zaman yeni bir çalışma yapacağız ama öncelikle son koda kadar suyun inmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Gülistan Doku'nun bulunması için baraj suyunun tahliyesine başlandı - Sayfa 4

DOKU AİLESİNDEN BAKAN SOYLU'YA TEŞEKKÜR

Kardeşi için sürdürülen arama çalışmalarını takip eden Aygül Doku, Uzunçayır Baraj Gölü'deki suyun tahliye edilme çalışmalarıyla bir sonuca ulaşacaklarını belirtti.