Göklere aşık pilot aile

Ankara'da Zuhal (62) ve Kadri Özün (65) çiftiyle kızları Gökçin (29) ile oğulları Gökhür (39), Türk Hava Kurumu'nda (THK) aldıkları eğitimle pilot oldu. Kadri Özün emekli olurken, eşi Zuhal Özün hem THK Uçuş Akademisi'nde öğretmen pilot hem de Kıbrıs Girne Üniversitesi Yakındoğu Havacılık'ta eğitim müdürü olarak görevini sürdürüyor. Kardeşi Gökçin ile kurumda uçuş eğitimini sürdüren Gökhür ise aynı zamanda Kıbrıs'ta annesinin yanında eğitmen pilot olarak görev yapıyor.

Göklere aşık pilot aile - Sayfa 1

Ankara'da Kadri Özün, sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu pilotların yetiştirildiği THK Uçuş Akademisi'nde 1973 yılında 2 yıllık uçuş eğitimine başlayarak pilot oldu. 

114
Göklere aşık pilot aile - Sayfa 2

Özün, ardından akademide uçuş öğretmenliği yaparken, aynı zamanda kurum bünyesindeki Planör Okulu'nda 'uçuş eğitim müdürlüğü' görevini üstlendi. Kadri Özün, Planör Okulu'nda 1976'da uçuş eğitimi verdikten sonra kendisi gibi öğretmen pilot olan Zuhal Özün ile 1981'de evlendi. Göklere aşık olan çift, 1982'de dünyaya gelen oğullarına 'Gökhür', 1992'de doğan kızlarına da 'Gökçin' ismini verdi. 

214
Göklere aşık pilot aile - Sayfa 3

Kurumda eğitim uçaklarının arasında büyüyen Gökhür ve Gökçin de anne ve babasının izinden gitti. Gökhür ve Gökçin, kurumda aldıkları uçuş eğitimiyle pilot oldu.

314
Göklere aşık pilot aile - Sayfa 4

Kadri Özün, THK Uçuş Akademisi'nde uçuş öğretmenliği, hava taksi pilotluğu, yangın ve ilaçlama pilotluğu yaptıktan sonra 1989'da ayrılarak özel şirketlerde kaptan pilot olarak çalıştı, 2004 yılında da emekli oldu. 

414