Gelibolu Yarımadası'ndaki yangında son durum

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor. Olay yerinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı son dakika açıklamasında 'Tüm ekiplerimizle hem yerden hem havadan biz bu yangını kontrol etmek için çabamızı sarf ediyoruz. 2 uçak, 20 helikopter, 118 arazöz, 20 dozer ve 510 personelle buna müdahale etmeye çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Gelibolu Yarımadası'ndaki yangında son durum - Sayfa 1

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyündeki ormanlık alanda, saat 15.00 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

153
Gelibolu Yarımadası'ndaki yangında son durum - Sayfa 2

İhbar üzerine orman ve itfaiye ekipleri, helikopter ve çok sayıda arazöz ile bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesinden yükselen dumanlar, Çanakkale Boğazı'nı kapladı. Alevlere söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

253
Gelibolu Yarımadası'ndaki yangında son durum - Sayfa 3

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Gelibolu Yarımadası'ndaki orman yangınıyla ilgili gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. 

353
Gelibolu Yarımadası'ndaki yangında son durum - Sayfa 4

Bakan Pakdemirli, “Saat 15.00 itibariyle müdahale edildi. 20 helikopter yangın alanında. Helikopter filomuzun önemli bir kısmı bölgede. 2 tane amfibik uçak, 107 arazöz, 7 dozer ve 400 personelle müdahale ediyoruz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

453