Gebze-Halkalı Marmaray hattı bugün açıldı

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Halkalı tren hattı İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul'un trafik yoğunluğu en çok olan hat günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak" dedi.<br /> <br /> <blockquote class="twitter-tweet" data-lang="tr"> <p dir="ltr" lang="tr"> <a href="https://twitter.com/hashtag/CANLI?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#CANLI</a> Başkan Erdoğan: Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı hayırlı olsun <a href="https://t.co/f8CcrZuFan">pic.twitter.com/f8CcrZuFan</a></p> — 24 TV (@yirmidorttv) <a href="https://twitter.com/yirmidorttv/status/1105409763964116993?ref_src=twsrc%5Etfw">12 Mart 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><br />

Gebze-Halkalı Marmaray hattı bugün açıldı - Sayfa 1

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gebze-Halkalı tren hattı İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. İstanbul'un trafik yoğunluğu en çok olan hat günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak" dedi.


121
Gebze-Halkalı Marmaray hattı bugün açıldı - Sayfa 2
"8,5 MİLYAR LİRA HARCANDI"

Yaklaşık 8,5 milyar lira harcanan hattın şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu hatla birlikte İstanbul'un 170 km olan raylı sistem uzunluğu 233 kilometreye çıkıyor.

Bana iftira attı MAN adası diye bir şey. 2,5 milyon. Yargı bunu onayladığı anda gelen parayı Mehmetçik Vakfı'na vereceğim. Bundan sonra yolculuğumuz böyle gidecek. Sen yalan söyledikçe biz de paraları alacağız. Sandık kurmuşlar, CHP'li milletvekilleri garibime 5'er bin lira maaşlarından veriyorlarmış. Yalan söyleme de böyle bir duruma düşme.




221
Gebze-Halkalı Marmaray hattı bugün açıldı - Sayfa 3
"BURASI DEMİR İPEKYOLUNUN İSTANBUL ETABI"

Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği Londra'dan Pekin'e uzanacak demir ipekyolunun İstanbul etabını burası oluşturuyor. Bu hatla birlikte Yüksek Hızlı Trenlerimiz Pendik'i son durak olarak kullanmayacak, Halkalı'ya kadar devam edecek.

Kentsel dönüşüm olayı var. Kartal'da yaşanan olayı bir kenara koymak mümkün mü? Biz buradan bir nasihat almayacak mıyız? Buradan hareketle kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirelim. Biz gönüllülük esasına göre kira bedellerini ödeyeceğiz. İnşaatları yatay mimariyle yapacağız. Biz kaçak yapılan çarpık yapılaşmayla insanın sıkıntı içinde yaşamasını istemiyoruz.

İşte Gebze Halkalı Marmaray hattı ile ilgili tüm merak edilenler...
321
Gebze-Halkalı Marmaray hattı bugün açıldı - Sayfa 4
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gebze Banliyö Treni'nde...


421