Gaziantep'te drone'lu koronavirüs uyarısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında cadde ve sokaklarda gezen vatandaşları maske takmaları ve evlerinde kalmaları konusunda uyarmak için drone'lu tim kurdu. Kentin işlek noktalarında uçurulan termal kameralı drone'lar ile vatandaşlar uyarılmaya başlandı.

Gaziantep'te drone'lu koronavirüs uyarısı - Sayfa 1

Son günlerde koronavirüs vakasının artış gösterdiği Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi, salgının önüne geçmek için yeni bir uygulama başlattı. Belediye bünyesinde termal kamera ve anons sistemi ile donatılmış drone'lardan oluşan tim kuruldu. 

Gaziantep'te drone'lu koronavirüs uyarısı - Sayfa 2

Kentin işlek caddelerinde uçurulan drone'lar vatandaşları sosyal mesafeye uymaları, maske takmaları ve evlerinde kalmaları konusunda sesli olarak uyarıyor. Sistemin tanıtımı Gaziantep Valisi Davut Gül, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katıldığı programla yapıldı.

Gaziantep'te drone'lu koronavirüs uyarısı - Sayfa 3

Kentin en işlek bölgelerinden olan Karagöz Caddesi’nde yapılan tanıtımda drone'lar uçurularak vatandaşlara uyarı anonsları yapıldı. 

Gaziantep'te drone'lu koronavirüs uyarısı - Sayfa 4

Yeni sistem ile ilgili konuşan Fatma Şahin, "Mümkünse meskende kal, çıkmak zorundaysan mesafeni koru ve maskeni tak. Dolayısıyla bütün şehirde, sosyal hayatın güçlü olduğu yerlerde drone ile bu mesajı veriyoruz.