Resmen kanıtlandı! HDP'den CHP'ye destek duyurusu

CHP Antalya'nın Kepez ilçesinde bir pastanede HDP ile yaptığı gizli buluşma sonrası, bizzat HDP'nin Parti Meclisi Üyesi tarafından CHP'ye destek vereceği açıklaması yapıldı.

GASTE24 GASTE24
Resmen kanıtlandı! HDP'den CHP'ye destek duyurusu

31 Mart Yerel seçimlerinde, Alanya, Döşemealtı ve Aksu'da belediye başkan adayı çıkartan HDP, Büyükşehir'de CHP'nin adayı Muhittin Böcek'i, Kepez'de ise Murat Dinç'i destekleyecek. Açıklama bizzat HDP'nin Parti Meclisi Üyesi Nihat Akkaya tarafından yapıldı.

"ONLARI TANIMIYORUM" DEMİŞTİ

ahabere göre, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, görüntüler ortaya çıkınca yaptığı açıklama ile ittifak olayını yalanlamıştı. Kumbul, "İl sekreterimle bir pastanede otuyorduk. Onları görünce selam verdim. Davet edip bir kahve ikram ettiler. Biz kimi görsek oturuyoruz" demişti. İddialarını bir adım ileriye götüren CHP İl Başkanı, "Onları tanımıyorum. Hayatımda ilk defa gördüm" noktasına kadar taşımıştı.

Son yerel seçimde MHP'den belediye başkan adayı olan Murat Dinç ise "Ben kendilerini tanımıyorum. Arkadaşlar var bir merhaba diyelim dedik. Sonra öğrendim bir tanesi HDP il başkanı imiş" ifadelerini kullanmıştı.

CHP'LİLERİ YALANLADI

Kumbul ve CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Dinç, görüntülere rağmen HDP ile ittifak görüşmelerini inkar etmişti. Ancak HDP'li Akkaya, yaptığı açıklama ile Kepez'de bir görüşmenin olduğunu doğruladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER